Поділитись:

«Рішав питання» і вбив робітника козлом: у Луцьку засудили «авторитета»

Четвер, 13 січня 2022, 14:45
«Рішав питання» і вбив робітника козлом: у Луцьку засудили «авторитета»

У Луцьку за умисне вбивство засудили учасника бойових дій, інваліда першої групи, засновника та директора двох компаній, раніше судимого за умисне нанесення тяжких тілесних ушкоджень.

Відповідний вирок ухвалив Луцький міськрайонний суд Волинської області 6 січня. 

Як вбачається з вироку, 31 липня 2019 року, перебуваючи на території ферми у селі Суходоли, обвинувачений із потерпілим розпивали спиртні напої. Між ними виник словейний конфлікт. Тож зловмисник схопив дерев'яного козла для розпилювання колод і почав завдавати ним удари потерпілому. 

Удари козлом по голові призвели до тяжких травм та масивного крововиливу, який і спричинив смерть потерпілого. 

У суді обвинувачений своєї вини не визнав при цьому відмовився давати свідчення.

Попри невизнання вини обвинуваченим, суд дійшов іншого висновку.

Дружина вбитого розповіла, що її чоловік працював на фермі у селі Суходоли, колов там свиней. У день своєї смерті він зателефонував дружині та повідомив, що затримається на роботі, адже з Києва приїхали «серйозні люди» і він лишиться, щоб випити з ними. Пізніше він знову зателефонував дружині й сказав, що затримається надовго, бо сподобався цим людям, які обіцяли «порішати» будь-які його «питання».

Після того він на дзвінки вже не відповідав. Тоді жінка попросила свата піти на ферму, де працював чоловік. Там і виявили його тіло. Жінка просила суд призначити кривднику суворе покарання.

Труп чоловіка виявила місцева малолітня дівчина, яка подумала, що чоловік п'яний і спить. І повідомила про це бабусю, як й викликала поліцію.

Давав у суді свідчення і брат власника ферми. Він сказав, що йому зателефонували та повідомили, що його брата та обвинуваченого сильно побили на фермі. Людина, яка телефонувала, просила забрати їх. Він приїхав та забрав свого брата і обвинуваченого та відвіз їх додому. Про вбивство йому нічого не було відомо.

Робітник ферми дав свідчення, що бачив, як потерпілий у той день колов кабана на фермі, а після того розпивав спиртні напої з обвинуваченим. Раптом він почув зойк потерпілого, а коли прийшов на звук у підсобку – побачив чимало крові. В той час обвинувачений вже спілкувався з особами ромської національності на вулиці. Руки його були в крові, однак, ран на тілі, з яких могла б текти кров, не було видно. Робітник повідомив, що ніхто окрім обвинуваченого та потерпілого до підсобки не заходив. Також він звернув увагу, що з двору зник дерев'яний козел для розпилювання колод. Він опинився у підсобці. Загиблий лежав там головою до дверей в калюжі крові.

Побачивши це, чоловік вибіг з підсобки, аби покликати на допомогу. На дорозі йому стрівся поліцейський автомобіль, якого він зупинив та повідомив правоохоронцям про побачене. Однак вони відвезли його додому, а потім повернулися та забрали у відділок. 

Наступного дня на роботі свідку погрожували, зазначивши, що вб'ють і його, якщо він повідомить поліцію про те, що бачив. Невідомі особи на авто і в масках приїжджали до гуртожитку, де мешкав свідок, і шукали його. Тож він сприйняв ці погрози як реальні. Його слова підтвердив інший чоловік, який також жив у гуртожитку і бачив цих людей. Пізніше вони шукали свідка і в селі Локачі, також приїхавши туди у масках.

Окрім показань свідків вина обвинуваченого підтверджується і повідомленнями, які слідчі виявили у його планшеті. Він писав смс товаришам про те, що у нього «лежить тіло в крові» і він «нервує». Оскільки ті не відповідали йому, він написав, що тікає, а з тілом нехай вони розбираються самі. 

«Тело лежит. Принимайте. В крови. Прибитое», – написав він російською мовою.

Дослідивши всі обставини справи, показання свідків, висновки експертиз та речові докази, суд визнав обвинуваченого винним та призначив покарання у вигляді позбавлення волі строком на 12 років. Окрім того, зловмисник повинен буде виплатити родичам вбитого 550 000 гривень компенсації.

Нагадаємо, що увечері 5 серпня 2021 року 28-річний житель селища Луків  під час спровокованого 38-річним нетверезим односельцем конфлікту ударив того рукою, від чого потерпілий упав, вдарився головою та за тиждень помер у лікарні від одержаних травм. Відтак волинянин понад три роки відбуватиме покарання за ґратами.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ:

 

 

 

 

 

 

 

 

Надрукувати
мітки:
коментарів
19 квітня 2024
15 квітня 2024
12 квітня 2024
09 квітня 2024
06 квітня 2024
03 квітня 2024
02 квітня 2024
26 березня 2024