Поділитись:

Чому на «дистанційку» йдуть лише учні 5-11 класів: пояснення головного освітянина Луцька

Вівторок, 25 січня 2022, 18:21

У департаменті освіти пояснили, чому з 26 січня у школах Луцької громади дистанційно навчатимуться лише учні 5-11 класів, натомість початкова ланка здобуватиме знання очно.

Про це розмовляли під час засідання постійної комісії міської ради з питань соціального захисту, охорони здоров’я, материнства та дитинства, освіти, науки, культури, мови, повідомило ІА «Волинські новини».

Як розповів директор департаменту освіти Луцької міської ради Віталій Бондар, у школах громади ситуація з поширенням COVID-19 досить критична.

«Станом на 24 січня у наших закладах середньої освіти відсутні понад 20 % учнів 5-11 класів. Через стрімкий ріст захворюваності на самоізоляцію йдуть класами.

Натомість серед учнів 1-4 класів відсутні 6 %. Тобто ситуація хоч і напружена, проте дещо інша. Тому поки що вони навчаються в штатному режимі», – пояснив головний освітянин.

Також посадовець зазначив, що вчителі шкіл громади, у порівнянні з учнями, на COVID-19 хворіють менше.

«Але, окрім ковіду, є великий відсоток заміни у зв’язку з ГРВІ, грипом тощо», – додав Віталій Бондар.

Нагадаємо, у Луцькій міській громаді суттєво погіршилася епідемічна ситуація, зросла кількість захворюваності учнів на грип/ГРВІ, COVID-19 та інші супутні захворювання. Станом на сьогодні на уроках в окремих класах перебувають не більше 10-12 дітей. Хворіють також і вчителі.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ:

Надрукувати
мітки:
коментарів