Поділитись:

18 волинських шкіл перейшли на «дистанційку»: що коїться в Луцьку (відео)

Вівторок, 25 січня 2022, 10:27

На Волині станом на 24 січня на дистанційне навчання повністю перейшли 18 загальноосвітніх шкіл.

Про це розповіла заступниця начальника обласного управління освіти Тетяна Соломіна, пише Суспільне.

З її слів, поняття «карантину» наразі у школах застосовувати не можна, оскільки освітній процес у закладах загальної середньої освіти не може тривати менш як 175 днів.

Яка ситуація в школах області

У п'ятницю (21 січня – ред.) на самоізоляцію через захворювання на коронавірусну інфекцію в області пішли 44 класи, зокрема 1 078 учнів. Усього на самоізоляції через хворобу тоді перебувало 2 794 учні, – додала Тетяна Соломіна. Дані станом на 24 січня ще оновлюються.

«У дітей ГРВІ або COVID, і швидше ГРВІ, сезонне захворювання, тому що в "жовтій" карантинній зоні школи при повній вакцинації працівників навчання може відбуватися в очній формі», – каже освітянка.

Заступниця начальника обласного управління освіти додала, що рішення щодо переходу на дистанційне навчання або самоізоляцію цілих класів приймають директори шкіл за погодженням із місцевим органом управління освітою.

Як працюють луцькі школи

Як розповів телеканалу «Конкурент TV» головний освітянин Луцька Віталій Бондар, департамент освіти Луцької міської ради готує рекомендації для навчальних закладів громади про переведення шкіл на дистанційне навчання. 

Таким чином, керівники шкіл самостійно ухвалюватимуть рішення щодо того, в якому форматі відбуватиметься навчальний процес.

«Із завтрашнього дня ніякий заклад в загальному не йде на дистанційний формат навчання, але рекомендації готуються, тому що є ріст захворюваності на ГРВІ, грип. Від департаменту рекомендації готуються, щоб заклади освіти розглядали ці питання на своїх педагогічних радах і приймали рішення щодо організації освітнього процесу з використанням форми дистанційного навчання», – зазначив він.

Як повідомили у Волинському обласному центрі контролю та профілактики хвороб, з 16 по 22 січня на Волині зафіксували 265 випадків коронавірусної хвороби у дітей, а це 14 % від усіх випадків, зареєстрованих в області.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ:

Надрукувати
мітки:
коментарів