Поділитись:

Лучанин ремонтував авто та обморозив руку (фото)

Вівторок, 25 січня 2022, 11:00
Лучанин ремонтував авто та обморозив руку (фото)

Лучанин обморозив руку автомобільною рідиною, під час того як намагався відремонтувати свій транспортний засіб.

Про це інформує фейсбук-сторінка Медичного об'єднання Луцької міської територіальної громади.

Учора, 24 січня до опікового відділення, реконструктивно-відновної хірургії та хірургії кисті медичного об‘єднання Луцької міської територіальної громади потрапив чоловік з локальним обмороженням руки.

Постраждалий розповів, що відморозив руку в гаражі, де поставив авто і хотів підтягнути шланг. Шланг вилетів і рідина вилилась на руку.

«Власне, саме ця рідина завдала великої шкоди чоловікові. Йому провели оперативне лікування – некректомію, тобто, видалення нежиттєздатних тканин одномоментно з аутодермопластикою – пересадкою власної шкіри. З початку морозів ми пролікували чотирьох хворих з обмороженнями», – розповів завідувач відділення Роман Трач.

Двоє були з поверхневими обмороженнями, які виписались додому без особливих наслідків для шкоди здоров‘ю. Один досі лікується. Йому вже провели одне оперативне лікування, при якому забрали некрози стопи й сформували куксу. Наразі, хворий готується на другу операцію, під час якої буде проведена некректомія з одномоментною аутодермопластикою. Йдеться про органозберігаючу операцію для того, щоб молодий чоловік міг ходити.

Лікар закликає бути обережними та уважними до себе і близьких у зимову пору року, тому що обморозити кінцівки можна і при плюсовій температурі, довго перебуваючи на вулиці, наприклад, з мокрими ногами.

«Це – лише кілька історій наших пацієнтів, адже, за минулі вихідні до відділення екстреної медичної допомоги звернулося 179 пацієнтів, з них – госпіталізовано 58, надано амбулаторну допомогу – 121. Також, поступило 79 травмованих, з них - 21 з переломами, 3 пацієнти були у стані сильного алкогольного сп’яніння, одного покусала тварина. В операційному блоці виконано 29 оперативних втручань», – йдеться у дописі на сторінці медичного об'єднання.

Лучанин ремонтував авто та обморозив руку (фото)Лучанин ремонтував авто та обморозив руку (фото) 

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ:

Надрукувати
мітки:
коментарів