Поділитись:

Вакцинація проти коронавірусу врятувала щонайменше 18 тисяч життів українців, – Ляшко

Вівторок, 25 січня 2022, 07:46
Вакцинація проти коронавірусу врятувала щонайменше 18 тисяч життів українців, – Ляшко

Завдяки вакцинації проти COVID-19 щонайменше 18 тисяч українців не померли від хвороби.

Про це за підсумками засідання Ради національної безпеки і оборони 24 січня заявив міністр охорони здоров’я України Віктор Ляшко, пише Суспільне.

Як уточнила речниця глави МОЗ Оксана Фартак, йдеться про дані математичного моделювання Київської школи економіки.

«Якщо в нас буде зростати кількість вакцинованих і буде збільшуватися кількість тих, хто зробив бустерну вакцинацію і тих, хто зробив основний курс щеплень, то нову хвилю коронавірусу, попри кількість випадків, яка прогнозовано буде в Україні, ми пройдемо більш спокійно, ніж попередні хвилі»,– заявив Ляшко.

За прогнозами Міністерства охорони здоров’я, захворюваність на COVID-19 під час нинішньої хвилі буде удвічі більшою проти хвилі, яка тривала в жовтні-листопаді 2021 року – водночас кількість госпіталізацій і смертей буде менша.

«Це завдяки тому, що значно зросла кількість імунізованих людей в Україні, завдяки вакцинації і завдяки тому, що все ж таки штам "Омікрон", якщо порівняти з його перебігом сьогодні в європейських країнах, менш агресивний», – сказав Віктор Ляшко.

Згідно з останньою статистикою захворюваності на COVID-19 в Україні, кількість інфікованих коронавірусом проти попереднього тижня зросла приблизно удвічі, тоді як кількість госпіталізацій зросла всього на 5%.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ:

Надрукувати
мітки:
коментарів