Поділитись:

У Луцьку євангельські християни дають прихисток людям, що залишилися без даху над головою (відео)

П'ятниця, 21 січня 2022, 19:17
У Луцьку євангельські християни дають прихисток людям, що залишилися без даху над головою (відео)

У Луцьку вже п’ятий рік працює центр допомоги, яким опікуються євангельські християни-баптисти. Сюди – у кімнату нічного перебування – можуть прийти ті, хто через різні життєві обставини опинилися без даху над головою.

Щовечора в центр приходить 5-7 осіб. Волонтери кажуть, історії цих людей бувають настільки цікавими, що можна писати сценарії фільмів. Щоправда, самі мешканці  про своє життя розповідають неохоче.

Серед тих, хто шукає прихисток в центрі допомоги, і постраждалі від пожеж, і ті, хто опинилися на вулиці через обман родичів або втратили житло після виходу з місць позбавлення волі. Андрій вперше потрапив за ґрати ще підлітком. Минулого року сплив його останній – шостий термін.

Щовечора волонтери читають мешканцям Біблію, розмовляють на духовні теми та намагаються повернути людей, які втратили себе, до нормального життя.

Волонтери та керівництво центру завжди відкриті до співпраці, тож кожен з нас може допомогти та підтримати організацію одягом і харчами. Якщо ж ви бачите на вулиці бездомну людину не полінуйтеся розповісти їй, де можна зігрітися та знайти тимчасовий дах над головою.

Подробиці – у репортажі телеканалу «Конкурент TV».

Нагадаємо, що у населених пунктах Волинської області функціонують стаціонарні пункти обігріву для надання допомоги населенню, передусім малозахищеним верствам.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ:

 

Надрукувати
мітки:
коментарів
18 квітня 2024
16 квітня 2024
15 квітня 2024
08 квітня 2024
07 квітня 2024
05 квітня 2024
04 квітня 2024
01 квітня 2024