Поділитись:

Україна отримала ще майже мільйон доз вакцини від COVID-19

П'ятниця, 21 січня 2022, 17:11
Україна отримала ще майже мільйон доз вакцини від COVID-19

Дитячий фонд ООН доставив в Україну 999 180 доз вакцини Pfizer-BioNTech від COVID-19, наданих урядом Сполучених Штатів Америки через ініціативу COVAX.

Про це повідомляється на сайті МОЗ.

Зі слів міністра охорони здоров’я Віктора Ляшка, наразі  кожен має змогу отримати базовий курс щеплення та зробити бустерну дозу вакцини проти COVID-19.

Зберігання й логістику мРНК-вакцин з цієї поставки в рамках COVAX, із дотриманням відповідного температурного режиму в Україні забезпечує Агентство США з міжнародного розвитку USAID через проєкт SAFEMed. 

Ці дози надаються в рамках глобальних заходів із забезпечення справедливого та рівного доступу до безпечних та ефективних вакцин проти COVID-19 у світі, щоб якомога більше людей в Україні отримали критично важливий захист від захворювання, особливо у світлі розповсюдження штаму «Омікрон».

На сьогодні USAID вже виділив близько 10 мільйонів доларів на підтримку вакцинації в Україні та передав країні майже 3,2 мільйона доз вакцин (Moderna and Pfizer) від COVID-19 через COVAX. Кошти, виділені USAID, спрямовані на підтримку комунікації вакцинації від COVID-19, співпрацю з громадами задля збільшення прихильності до вакцинації, надання технічної допомоги, навчання медичного персоналу консультувати українців про вакцинацію, оновлення холодового ланцюга, підтримку логістики та зберігання вакцин. 

Загалом з початку COVID-19 в Україні USAID надав допомогу у відповіді на пандемію на загальну суму понад 50 мільйонів доларів США.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ:

Надрукувати
мітки:
коментарів