Вперше двох українців судитимуть за порушення авторських прав американської компанії «Universal»

П'ятниця, 21 січня 2022, 03:40

На Донеччині вперше судитимуть за порушення авторських прав світового кіновиробника «Universal».

Про це пише відділ інформаційної політики Донецької обласної прокуратури.

Маріупольською окружною прокуратурою вперше у Донецькій області скеровано до суду обвинувальний акт стосовно двох громадян України за фактом порушення авторського права за попередньої змови групою осіб, що завдало матеріальну шкоду у великому розмірі.

Правоохоронці встановили, що влітку 2021 року 51-річний мешканець Маріуполя разом із 25-річним сином облаштували на території села Урзуф так званий літній кінотеатр. З метою одержання прибутку, вони незаконно транслювали кінострічки, що належать американській кінокомпанії «Universal», а офіційним кінодистриб’ютором якого в Україні є ПрАТ «БіЕндЕйч».

Крім того, переклад художніх та мультиплікаційних фільмів відбувався російською мовою, що є порушенням Закону України «Про забезпечення функціонування української мови як державної». Неправомірні дії обвинувачених завдали кінокомпанії «Universal» збитків на суму близько 400 тис. грн.

Наразі на вилучене у ході обшуків технічне обладнання та майно обвинувачених накладено арешт. Досудове розслідування здійснювалося Маріупольським РУП ГУНП в Донецькій області.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: