Поділитись:

Вперше двох українців судитимуть за порушення авторських прав американської компанії «Universal»

П'ятниця, 21 січня 2022, 03:40
Вперше двох українців судитимуть за порушення авторських прав американської компанії «Universal»

На Донеччині вперше судитимуть за порушення авторських прав світового кіновиробника «Universal».

Про це пише відділ інформаційної політики Донецької обласної прокуратури.

Маріупольською окружною прокуратурою вперше у Донецькій області скеровано до суду обвинувальний акт стосовно двох громадян України за фактом порушення авторського права за попередньої змови групою осіб, що завдало матеріальну шкоду у великому розмірі.

Правоохоронці встановили, що влітку 2021 року 51-річний мешканець Маріуполя разом із 25-річним сином облаштували на території села Урзуф так званий літній кінотеатр. З метою одержання прибутку, вони незаконно транслювали кінострічки, що належать американській кінокомпанії «Universal», а офіційним кінодистриб’ютором якого в Україні є ПрАТ «БіЕндЕйч».

Крім того, переклад художніх та мультиплікаційних фільмів відбувався російською мовою, що є порушенням Закону України «Про забезпечення функціонування української мови як державної». Неправомірні дії обвинувачених завдали кінокомпанії «Universal» збитків на суму близько 400 тис. грн.

Наразі на вилучене у ході обшуків технічне обладнання та майно обвинувачених накладено арешт. Досудове розслідування здійснювалося Маріупольським РУП ГУНП в Донецькій області.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ:

Надрукувати
мітки:
коментарів