Поділитись:

Вартість продуктів зросла на 62%: як зупинити стрімке здорожчання цін на харчі та комуналку? (відео)

П'ятниця, 21 січня 2022, 14:05
Вартість продуктів зросла на 62%: як зупинити стрімке здорожчання цін на харчі та комуналку? (відео)

За статистичними даними, впродовж 2021 року ціни на основні продукти харчування зросли на 62%, також подорожчали комунальні послуги.  Ці зміни лучани вже добре відчули на власному гаманці.

Про це йдеться у сюжеті телеканалу Конкурент TV.

Лучани зізнаються – аби хоч якось зводити кінці з кінцями – вони змушені максимально економити. А пенсіонери відмовляються виходити на заслужений відпочинок і продовжують працювати, або ж шукають підробіток.

На думку експертів, зростання цін - напряму пов'язано з різким підвищенням тарифів на енергоносії. А зважаючи на нинішню ситуацію в країні - люди кажуть, що зниження – годі й чекати.  Ситуація, від якої нині потерпають українці, склалась через так звані «експерименти уряду», які виявились безуспішними. Щоб хоч якось вгамувати кризову ситуацію уряд штучно стримує ріст цін і все частіше обговорює введення продуктових карток. Утім, такі дії не виведуть країну з тієї ситуації, в якій вона опинилась.

«Ми знаємо з вами що собівартість українського газу 1 гривня, його продають по 7 гривень, а бюджетній сфері по 13. Посередники просто заполонили систему і корупція сьогодні досягла апогею в перепродажі українського газу 1.16 СТИК 1.17 Сьогодні для промисловості доходить ціна до 50 гривень за кубометр газу це всі галузі які виробляють продукти харчування, те що необхідне для життя людей будуть практично через місяць мати ціни які недоступні будуть для людей ні на що – ні на продукти харчування ні на предмети першої необхідності», – зазначає народна депутатка ВО «Батьківщина».

Експерти переконані - наростаючу хвилю інфляції можуть зупинити лише нові професійні кадри в уряді. А тому - якнайшвидше потрібно обрати нового компетентного та досвідченого прем’єр-міністра, спроможного зупинити шалене здорожчання товарів та послуг. Адже, нині виробники потребують посильних цін на енергоносії, а люди – належного рівня зарплат, що підвищить їхню купівельну спроможність. І аж ніяк - не продуктових карток.*

Детальніше – у сюжеті.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ:

Надрукувати
мітки:
коментарів