Поділитись:

Імітація ремонту чи нові технології: пояснення комунальників про асфальтування у сніг (відео)

Четвер, 20 січня 2022, 17:55
Імітація ремонту чи нові технології: пояснення комунальників про асфальтування у сніг (відео)

Лучани неодноразово обурювались, що в місті зимою ремонтують дороги. Мовляв, такий ремонт виконують «абияк». Але у департаменті житлового-комунального господарства Луцької міської ради пояснюють: це не порушення. Таким чином в місті застосовують європейські технології холодного асфальтування.

Про це йдеться у сюжеті телеканалу «Конкурент TV».

Начальник департаменту ЖКГ Луцькради Микола Осіюк запевнив: 

«На сьогоднішній момент ми, коли вкладаємо асфальтобетон на проїжджу частину, ми вкладаємо його за методом холодної технології. Тобто, це асфальт, який спеціально був виготовлений осінню, він запакований в спеціальні мішки, там підготовлюється яма, горілками обігрівається, і туди вкладається цей холодний асфальт зі спеціальними хімічними добавками, він вкатковується катком. Така технологія дозволяється укладку асфальту до -15 градусів. Тобто, можна і в сніг, і в дощ».

За словами посадовця, заготовлений восени асфальт містить достатню кількість необхідних добавок. Тож він повністю з’єднується зі старим дорожнім покриттям, що дозволяє здійснювати такий аварійний ремонт у зимовий період. 

«Так само, як там є якась аварійна ділянка, велика яма чи глибокий провал ми засипаємо її щебенем чи асфальтобетоном, щоб люди не пошкодили колеса, диски і так далі, є така необхідність виконання термінового аварійного ремонту. Асфальтобетонні заводи не працюють, тобто гарячим асфальтом нічого не вкладається в нас».

Чиновник запевнив, що такий аварійний ремонт доріг за холодною технологією нічим не гірший за гарячий асфальт, покриття довго служить. 

Нагадаємо, за вкладання асфальту у сніг мер міста Ігор Поліщук в грудні 2021 року оштрафував підрядника на понад 200 тисяч гривень та наголосив, що так «хибно» роботи у Луцьку виконуватись не повинні.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ:

Надрукувати
мітки:
коментарів