Поділитись:

Суцільні вибоїни: коли відремонтують горезвісну дорогу на бульварі Дружби Народів у Луцьку (відео)

Вівторок, 18 січня 2022, 19:47
Суцільні вибоїни: коли відремонтують горезвісну дорогу на бульварі Дружби Народів у Луцьку (відео)

У Луцьку на Бульварі Дружби Народів, у мікрорайоні ЛПЗ, місцеві мешканці нарікають, що проїжджа частина – це суцільні ями та вибоїни. Тож проїхати тут автомобілем – справжнє випробування.

Про це йдеться у сюжеті телеканалу «Конкурент TV».

«Нікудишня дорога – вузька. Гляньте, що робиться – машини стоять, паркуються де хочуть, проїхати не можна. Ями теж. Воно все перелатане, їдеш аж зуби ото (скрижать)», – каже лучанин Володимир.

Скаржаться місцеві жителі й на тротуари. Минулого року, тут відремонтували ліву сторону бульвару. А от на правій ніяких робіт не виконувалось. Тож люди просять владу звернути увагу на їхню проблему і якнайшвидше взятись за покращення інфраструктури.

Вже у 2022 році Бульвар Дружби Народів обіцяють капітально відремонтувати. Про це повідомили у департаменті житлово-комунального господарства Луцької міської ради. На додаток, влада навіть оголосила торги на розроблення проєктно-кошторисної документації по ремонту бульвару Дружби Народів, протяжністю 800 метрів. Проєкт передбачає: розбирання старого покриття, облаштування відведення дощових вод, укладання нового, вирівнювального шару асфальтобетонного покриття, облаштування зручних з'їздів, горизонтальної дорожньої розмітки із холодного пластику, встановлення знаків, а також – облаштування пішохідних переходів підвищеної видимості.

«Заплановано в цьому році відремонтувати капітально Бульвар Дружби Народів. Як завершити ремонт тротуарів, там був бюджет участі. Але коли обстежили повністю весь Бульвар – було прийнято рішення розробити проєкт капітального ремонту тротуарів від вулиці Окружної і повністю аж до вулиці Марка Вовчка. І так само там проїжджа частина знаходиться в такому незадовільному стані. Дуже багато вибоїн, ям і т. д.», – розповідає Микола Осіюк, начальник Департаменту ЖКГ Луцької міської ради.

Тендерні пропозиції від учасників прийматимуть до 20 січня. А вже опісля розпочнеться аукціон. Відтак, документацію повинні розробити до 1 травня цього року. Згодом, стане можливим оголошення тендеру на самі роботи. Однак, у скільки орієнтовно обійдеться комплексний ремонт бульвару – Микола Осіюк поки не може назвати.

Нагадаємо, що у Луцьку на вулиці Боженка ями, які утворилися після морозів, дорожники ліквідовують шляхом вкладання «холодного асфальту».

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ:

Надрукувати
мітки:
коментарів