Поділитись:

Крижане купання: у Луцьку охочих зануритись у холодну воду на Водохреща стало менше (відео)

Середа, 19 січня 2022, 18:30
Крижане купання: у Луцьку охочих зануритись у холодну воду на Водохреща стало менше (відео)

У Луцьку десятки вірян випробували на міцність свій організм на Теремнівських ставках.

Про це йдеться у сюжеті телеканалу «Конкурент TV».

Хтось для очищення душі, хтось для здоров’я, а дехто задля збереження традиції. 19 січня на Теремнівських ставках у Луцьку відбулися Водохрещенські купання. Десятки лучан прийшли випробувати на міцність свій організм та силу волі. Проте, за словами рятувальників-водолазів, які чергували на березі, цьогоріч охочих зануритись в крижану воду значно менше, ніж минулого року.

Попри те, що цьогоріч деякі конфесії офіційно висловилась про те, що традиція купатися на Водохреще не є християнською та не має нічого спільного зі «змиванням» гріхів, багато людей вірить, що через занурення в крижану воду отримають Боже благословення. 

А от для когось крижане купання – це радше про традицію та оздоровлення. 

На березі чергували четверо водолазів. Вони допомагали лучанам безпечно заходити в воду та попереджали про наслідки нехтування правил безпеки на кризі. 

За словами рятувальників, купання минуло без надзвичайних ситуації. Загалом же, кажуть, цьогоріч охочих зануритись у крижану воду значно менше, ніж минулого року. Всього на Теремнівських ставках нарахували близько двох сотень осіб.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ:

Надрукувати
мітки:
коментарів