ЄС розпочав антихакерські навчання на тлі кібератаки на Україну

Понеділок, 17 січня 2022, 01:31

На тлі хакерських атак на урядові сайти України, 14 січня Європейський союз розпочав тестування власної системи кіберзахисту, змоделювавши атаку на вигадану фінську енергокомпанію.

Про це пише Українська правда.

Зазначається, що ЄС у ході навчань має намір зміцнити свій цифровий захист, оскільки має побоювання потенційних атак хакерів.

Віртуальний «напад» на Фінляндію є частиною шеститижневих навчань, спрямованих на стрес-тестування кіберстійкості Європи, зміцнення готовності та співпраці між державами-членами, а також підвищення ефективності спільного реагування. Очікується, що випробування завершаться наприкінці лютого – на момент зустрічі міністрів закордонних справ ЄС.

Оскільки країни ЄС тісно пов'язані одна з одною у цифровому просторі, потенційна атака хакерів на одну з країн може торкнутися й інших. Навчання націлені на те, щоб налагодити внутрішньоєвропейську співпрацю при нападі хакерів.

Реакція ЄС передбачає активацію робочих груп держав-членів з кіберпитань для моніторингу впливу та виявлення причин кризи, а також пом'якшення наслідків атаки.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: