Поділитись:

В Україні викрили 23 виробників та продавців дитячої порнографії

Неділя, 16 січня 2022, 11:39

Правоохоронці провели майже по всій території України операцію щодо боротьби з дитячою порнографією під умовною назвою «Павутина». У її межах викрили 23 людини, що виготовляли та збували такий порноконтент.

Про це повідомила пресслужба Офісу генерального прокурора.

Так, викрили жительку Черкас, яка створювала порноконтент за участі двох малолітніх доньок 6 та 8 років. Відзняті файли жінка нібито продавала в інтернеті. За даними слідства, вона також пропонувала своєму знайомому за гроші вступати в інтимні стосунки з її доньками.

Слідчі затримали жінку й оголосили їй підозру. Потерпілих дітей у матері забрали, наразі їх відправили до центрів соціально-психологічної реабілітації, де їм надають відповідну допомогу.

Також правоохоронці затримали мешканця Києва, який нібито ґвалтував 5-річну доньку своєї знайомої та створював за її участі дитячу порнографію. Йому також уже повідомили про підозру. Обом зловмисникам обрали запобіжний захід у формі тримання під вартою без альтернативи внесення застави.

Крім того, правоохоронці заявили, що викрили чотирьох мешканців Одеси, які завантажували та продавали протиправний контент на закритих форумах, а також мешканців Івано-Франківщини, Донеччини, Житомирщини та Закарпаття, які розповсюджували дитячу порнографію в інтернеті.

Загалом правоохоронці провели 27 обшуків, під час яких вилучили понад 10 терабайтів протиправного контенту та комп’ютерну техніку, наразі тривають експертні дослідження.

Яким може бути покарання?

Слідчі відкрили 20 кримінальних проваджень, серед них: 

  • торгівля людьми (ст. 149 Кримінального кодексу України – до 15 років позбавлення волі з можливою конфіскацією майна); 
  • зґвалтування (ст. 152 Кримінального кодексу України – до 15 років позбавлення волі); 
  • сексуальне насильство (ст. 153 Кримінального кодексу України – до 15 років позбавлення волі); 
  • вчинення дій сексуального характеру з особою, яка не досягла шістнадцятирічного віку (ст. 155 Кримінального кодексу України – до 8 років позбавлення волі з можливим позбавленням права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю до 3 років); 
  • розбещення неповнолітніх (ст. 156 Кримінального кодексу України – до 8 років позбавлення волі з можливим позбавленням права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю до 3 років); 
  • ввезення, виготовлення, збут і розповсюдження порнографічних предметів (ст. 301 Кримінального кодексу України – до 12 років позбавлення волі з позбавленням права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю до 3 років); 
  • одержання доступу до дитячої порнографії, її придбання, зберігання, виготовлення, збут і розповсюдження (ст. 301-1 Кримінального кодексу України – до 15 років позбавлення волі з позбавленням права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю до 3 років).

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ:

Надрукувати
мітки:
коментарів