Поділитись:

«Вимушений крок», – мер Ковеля прокоментував здорожчання проїзду

П'ятниця, 14 січня 2022, 13:42
«Вимушений крок», – мер Ковеля прокоментував здорожчання проїзду

У Ковелі здорожчав проїзд у громадському транспорті.

Про це повідомв міський голова Ігор Чайка на своїй сторінці у Фейсбуці.

Як повідомив мер Ковеля, з 20 січня у місті діятимуть нові тарифи на проїзд у громадському транспорті: 7 грн – для дорослого населення, 4 грн – для студентів вищих, професійно-технічних навчальних закладів та учнів загальноосвітніх шкіл.

«Це – вимушений крок. Непопулярний вибір між або місто зупиниться, бо перевізник не працюватиме в збиток. Або ми поки що збережемо той транспорт, який маємо. Але поступово змінюватимемо підходи, сервіс, комфорт, якість перевезень в цілому», – написав Ігор Чайка.

Раніше у Ковельській міській раді відбулися громадські слухання з обговорення проєкту рішення виконавчого комітету щодо підвищення вартості проїзду у міському транспорті. Після обговорення присутні одноголосно підтримали проєкт рішення про зростання тарифу.

Міський голова додає, що востаннє тарифи переглядали в 2019 році. Відтоді заробітна плата найманого працівника зросла на 74,6%, вартість дизпалива зросла на 2,8%. При формуванні тарифу витрати на пальне, що складають 3,66 гривні на 1 кілометр пробігу, становлять 40,2% загальних витрат, витрати на заробітні плати водіїв, що складають 2,55 гривні на 1 кілометр пробігу, становлять 27,99% загальних витрат.

При врахуванні інших витрат, зазначає Ігор Чайка, витрати на мастильні матеріали, шини, акумуляторні батареї інші прямі витрати, пов’язані з цією діяльністю, складають 2,903 гривні на 1 кілометр пробігу, що становлять 31,87% загальних витрат.

«На перегляд тарифів вплинуло різке зменшення пасажиропотоку на автобусних маршрутах. Робоча група, яка працювала на рейсах протягом місяця, визначила, що середня кількість перевезених пасажирів в день у 2021 році становить всього 299 чол. Тоді як  у 2018 році,  наприклад, становила 400 чол», – зазначає Ігор Чайка.

Міський голова додає, що система міських перевезень – одна з найболючіших для Ковеля тем. Пасажири хочуть комфортних автобусів і якості послуг, європейського сервісу. Перевізники – гарних доріг, притомних зупинок.

«Тому в процесі – ремонти доріг, нові зупинки, встановлення інформаційних табло на зупинках і джипіес-трекерів для маршруток. І ми готові також до перемовин з іншими волинськими перевізниками», – написав Ігор Чайка.

Нагадаємо, що у Луцьку на маршрут №12 залучили додатковий тролейбус.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ:

Надрукувати
мітки:
коментарів