Поділитись:

У Ковелі здорожчає проїзд у маршрутках (відео)

Понеділок, 10 січня 2022, 13:02
У Ковелі здорожчає проїзд у маршрутках (відео)

У Ковелі хочуть збільшити вартість проїзду в міському громадському транспорті.

Про це інформує Ковель медіа.

У Ковельській міській раді відбулися громадські слухання з обговорення проєкту рішення виконавчого комітету щодо підвищення вартості проїзду у міському транспорті.

В обговорені взяли участь працівники виконавчого комітету, перевізники та ковельчани.

Зазначається, що востаннє тарифи переглядались ще в січні 2019 року.

Торік до міського голови Ігоря Чайки звернулись підприємці з проханням переглянути тарифи та встановити вартість проїзду для дорослого населення у розмірі семи гривень, для студентів – п’яти та школярів – чотирьох гривень.

За словами начальника управління економічного розвитку та торгівлі Юрія Кондратовича, збільшення ціни на квиток є економічною необхідністю і є кілька причин для прийняття такого рішення. Зокрема, зазначається, здорожчали запчастини, паливно-мастильні матеріали, зросла мінімальна зарплата. Крім того, з 2019 року, коли встановлювались тарифи, значно зменшився пасажиропотік. Середня кількість перевезених людей за день одним транспортним засобом у 2018 році становила 400 осіб.

Після обговорення присутні одноголосно підтримали проєкт рішення. У ньому йдеться про встановлення тарифів на перевезення пасажирів на міських автобусних маршрутах загального користування в розмірі 7 грн – для дорослого населення; 4 грн – студентів вищих, професійно-технічних навчальних закладів та учнів загальноосвітніх шкіл.

Далі це питання розглянуть на засіданні виконавчого комітету, яке відбудеться 13 січня.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ:

Надрукувати
мітки:
коментарів