Поділитись:

Засідання ОБСЄ: Росія не отримала «адекватної відповіді» щодо «гарантій безпеки»

Четвер, 13 січня 2022, 23:16
Засідання ОБСЄ: Росія не отримала «адекватної відповіді» щодо «гарантій безпеки»

У Відні на засіданні ОБСЄ 13 січня відбувся третій етап перемовин між Росією та Заходом щодо України та «гарантій безпеки» для Москви. РФ ними незадоволена, а США ще раз підтвердили свою позицію щодо вступу України в НАТО.

Бачення Росії результатів перемовин за участі усіх 57 членів ОБСЄ, зокрема України, озвучив її постпред при Організації Олександр Лукашевич, передає «Интерфакс».

«Хочу одразу вам сказати, що адекватної відповіді чи якоїсь реакції на наші пропозиції, на жаль, ми не почули від наших партнерів... Все оберталося навколо їхніх занепокоєнь, нібито агресивної поведінки Росії, особливо в контексті українських подій», – сказав він.

Водночас як передає «Радіо Свобода», Голова місії Сполучених Штатів при ОБСЄ Майкл Карпентер після засідання підтвердив, що США залишились на своїх позиціях.

«Нині ми постали перед кризою європейської безпеки. Барабанний бій війни звучить голосно і риторика має дуже високі ноти. Близько 100 тисяч російських військових зосереджені з російського боку кордону з Україною», – сказав він.

Карпентер повторив слова президента США Джо Байдена та державного секретаря Ентоні Блінкена про готовність Вашингтону та його союзників відповісти на ймовірну військову ескалацію Росії проти України «безпрецедентними» санкціями.

«Ми б надавали перевагу шляху діалогу та деескалації, але правда полягає в тому, що є лише один член ОБСЄ, який вторгся до двох своїх сусідів і тримає війська на території кількох членів ОБСЄ без їхньої згоди  і це Росія», – наголошує постпред.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ:

 

 

Надрукувати
мітки:
коментарів