Поділитись:

Уряд розповів про плани в межах «Великого будівництва» на 2022 рік

Четвер, 13 січня 2022, 06:39

У 2022 році Кабінет міністрів має амбітні плани щодо розвитку інфраструктури у межах програми «Велике будівництво».

Про це повідомив прем’єр-міністр Денис Шмигаль у телеграмі.

Зокрема, в Україні планують збудувати та відремонтувати не менш як 5 тисяч кілометрів доріг та запустити проєкти державно-приватного партнерства в дорожній сфері.

Також уряд хоче збільшити на автошляхах кількість WIM-систем (зважування в русі). А ще ремонтуватимуть більш як 600 кілометрів колій, електрифікуватимуть нові ділянки, оновлять рухомий склад «Укрзалізниці».

У 2022 році також має стартувати проєкт «Велика термомодернізація». Уряд очікує на реалізацію щонайменше 500 енергоефективних проєктів коштом Фонду енергоефективності. У сумі з бюджетними та кредитними коштами планують здійснити термомодернізацію 5 тисяч будинків.

Цьогоріч Кабмін також почне реалізацію проєкту «Велика реставрація» та продовжать програму «Зелена країна» з висадження дерев.

Передбачили й розвиток транспортних стратегічних хабів. Йдеться про проєкти з розвитку прикордонної інфраструктури та будівництво аеропортів, зокрема двох на сході України.

Також у 2022-му мають створити Фонд внутрішніх водних шляхів, кошти якого підуть на модернізацію річкової інфраструктури, та запустити програму відродження суднобудування.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ:

Надрукувати
мітки:
коментарів