Поділитись:

Сучасний український словник обрав слово 2021 року

Неділя, 09 січня 2022, 02:21

Онлайн-словник сучасної української мови та сленгу «Мислово» обрав слово «вакцина» словом 2021 року.

Про це йдеться на порталі «Мислово», пише Укрінформ.

«Події останніх двох років не залишають нам простору для маневру. Як і минулоріч, цьогорічне слово року продиктоване пандемією коронавірусу, але вже на наступному її витку. Вакцина та похідні від неї слова, передусім “вакцинація”, повністю домінували у суспільній дискусії року, що минув», – йдеться у повідомленні.

Водночас на порталі зауважують, що українське слово «щеплення» переважало у вжитку «вакцинацію» до початку кампанії масової вакцинації від коронавірусу.

Серед інших слів 2021 року названо такі: антивакцинатор, ревакцинація, бустерна доза, імунізація, імунітет, ковідна тисяча (або тисяча Зеленського).

Іншими словами минулого року були: Велике будівництво, деолігархізація, земля (у зв'язку з відкриттям ринку землі та найбільшим урожаєм зернових), вагнергейт, війна.

«Мислово» обирає слово року вдев’яте. Основними критеріями при виборі слова року є його популярність та соціальна значущість. Словами року за минулі роки були: 2020 – коронавірус, 2019 – диджиталізація, 2018 – томос, 2017 – безвіз, 2016 – корупція, 2015 – блокада, 2014 – кіборги, 2013 – Євромайдан.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ:

Надрукувати
мітки:
коментарів