Поділитись:

До трьох років позбавлення волі: до суду скерували справу нардепа Гео Лероса

Середа, 12 січня 2022, 02:29
До трьох років позбавлення волі: до суду скерували справу нардепа Гео Лероса

До суду скеровано справу щодо народного депутата Гео Лероса, який підозрюється у хуліганстві та невиконанні судового рішення. Йому загрожує до трьох років в’язниці.

Про це повідомили у пресслужбі ДБР 10 січня, пише Бабель.

Згідно з матеріалами справи, нардепа підозрюють у хуліганстві ДБР оголосило підозру нардепу Леросу за «середній палець» в Раді ДБР оголосило підозру нардепу Леросу за «середній палець» в Раді та невиконанні судового рішення.

Так, 4 листопада 2021 року Лерос під час виступу з парламентської трибуни «образливо висловився щодо вищих посадових осіб держави». Тоді у Раді був присутній президент Володимир Зеленський та глава його Офісу Андрій Єрмак. Лерос показав у їхній бік середній палець Нардеп Лерос показав з трибуни Ради середній палець. Фракція СН просить регламентний комітет розібратися Нардеп Лерос показав з трибуни Ради середній палець. Фракція СН просить регламентний комітет розібратися.

Окрім цього, 29 березня 2020 року Лерос на своїй сторінці у Facebook звинуватив голову Офісу президента Андрія Єрмака та його брата Дениса у нібито «торгівлі державними посадами». Денис Єрмак тоді назвав оприлюднені Леросом відео «нарізкою з вирваним контекстом» і подав на депутата до суду.

У серпні 2021 року Київський апеляційний суд визнав оприлюднену Леросом інформацію невірогідною та такою, що порочить честь, гідність та ділову репутацію, і зобов’язав нардепа спростувати її. Проте Лерос не виконав рішення суду.

Санкції статей, за якими обвинувачують Лероса, – ч. 1 ст. 296 та ч. 1 ст. 382 Кримінального кодексу України – передбачають покарання у вигляді штрафу від 500 до 4 тисяч неоподатковуваних мінімумів доходів громадян або позбавлення волі терміном до трьох років.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ:

Надрукувати
мітки:
коментарів