Поділитись:

«Мало не билася»: на Волині жінка поскандалила через зрізані дерева (фото)

Вівторок, 11 січня 2022, 19:44
«Мало не билася»: на Волині жінка поскандалила через зрізані дерева (фото)

У селі Хмелів Зимнівської громади на Волині 11 січня спалахнув конфлікт між місцевими активістами та комунальниками. Деякі місцеві жителі обурені тим, що рада Зимнівської громади ухвалила рішення зрізати дерева на території села Хмелів, яке увійшло до складу громади внаслідок реформи децентралізації. 

Про це сайту новин Луцька та Волині «Конкурент» повідомила місцева активістка Ольга Соколова.

На її думку, дерева зрізали незаконно.

«Дерева росли там років 80. І ніхто їх навіть не думав різати. Щойно прийшов новий сільський голова – відразу давай різати. Я з ними мало не билася, пилу відбирала», – обурюється жінка.

«Мало не билася»: на Волині жінка поскандалила через зрізані дерева (фото) 

Ситуація загострилася ще й тому, що місцеву сільську школу немає чим опалювати. За словами Ольги Соколової, дрова зі спиляних дерев розраховувала отримати директорка школи у сусідньому селі Хмелівка Оксана Цизь для обігріву навчального закладу.

Голова громади В'ячеслав Католик у коментарі сайту новин Луцька та Волині «Конкурент» зазначає, що суть конфлікту значно перебільшена, адже окрім самої Ольги Соколової, за його словами, більше ніхто не заперечував проти зрізання цих дерев. За словами голови, рішення зрізати дерева погодила сільська рада відповідно до прийнятого раніше порядку.

«На території громади чимало аварійних дерев і сухостоїв. І час від часу ми їх зрізаємо. Є ж відповідний порядок, в тому числі й щодо розпорядження дровами, які лишаються після спилювання дерев. Не можна ж ділити дрова, як кому захочеться», – пояснює голова громади.    

В'ячеслав Католик заперечує, що у конфлікті брала участь директорка школи у селі Хмелів. За його словами, вона не заперечувала проти того, аби дрова з цих дерев передали іншому навчальному закладу, який також потребує твердого палива. Натомість у хмелівську школу привезуть дрова наступного разу. Зв'язатися ж з директоркою школи Оксаною Цизь аби дізнатися її позицію щодо цього конфлікту не вдалося. 

Разом з тим Ольга Соколова повідомляє, що протидіяли незаконному, на їхню думку, зрізанню дерев троє місцевих активісток. Як розповідає місцева жителька, один із робітників, які пиляли дерева, під час конфлікту поводитися агресивно та висловлювався до жінок нецензурною лайкою.

Нагадаємо, що раніше волинянин Василь Рижук прибрав соняшники й чорнобривці, які у рамках власного проєкту «Квітучий прапор України» висадив уздовж узбіч.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ:

 

 

 

Надрукувати
мітки:
коментарів
22 квітня 2024
18:59
12:30
21 квітня 2024
09:14
18 квітня 2024
16 квітня 2024
23:07
12 квітня 2024
10 квітня 2024
04 квітня 2024
18:00