Поділитись:

Головне у Луцьку: підсумки тижня

Неділя, 09 січня 2022, 21:00

Редакція інформаційного агентства «Конкурент» підібрала для своїх читачів найцікавіші та найважливіші новини Луцька і Волині тижня, що минає:

Про прощання із загиблою у ДТП лучанкою

У Луцьку провели в останню путь Альону Коломійчук, яку 12 грудня разом з 5-річним сином та іншими пішоходами збив 16-річний водій на переході біля «Там Таму». Невповнолітній винуватець аварії знаходиться під цілодобовим домашнім арештом.

Нагадаємо, постраждала в ДТП 39-річна лучанка померла близько 7 години ранку 2 січня, так і не вийшовши з коми. Лікарі боролися за її життя три тижні. 

Без дружини залишився чоловік Альони Олександр Вакульчук. Сьогодні на траурному служінні у церкві «Відродження» чоловік був без обох їхніх синочків. Розбитий горем, він не зміг стримувати сліз, коли дивився на фотографію загиблої дружини та щиро дякував кожному, хто підходив підтримати його у цей скорботний день.

Редакція ІА «Конкурент» висловлює щирі співчуття рідним та близьким.

Про пошкоджений атракціон

У нещодавно збудованому урбан-парку «Молодіжний», що знаходиться на проспекті Молоді, відвідувачі виявили пошкодження одного з атракціонів. А саме, лучани помітили відірване кріплення на атракціоні «Павутинка» Відповідна скарга надійшла на «гарячу» лінію міськради 6 січня.

Нагадаємо, 21 жовтня відбулося відкриття сучасного урбан-парку на проспекті Молоді. Це спортивно-ігрова локація, де відпочити та зарядитись енергією і позитивом можуть діти різного віку. Він поділений на три зони: для найменших дітлахів, зону стріт-воркауту та скейт-парк. Також є локація для діток з обмеженими фізичними можливостями.

Про студентку, яку «кинули» на BlaBlaCar

Напередодні довгих вихідних студентка вирішила поїхати з Рівного додому до Шацька. А оскільки на зручний час автобусних маршрутів не було, то вирішила їхати попутником на BlaBlaCar. Як зазвичай, забронювала місце, отримала підтвердження від водія. Примітно, що профіль водія був «нульовий». Тобто, без відгуків та опублікованих раніше поїздок.

Через деякий час водій скасував поїздку, а натомість дівчині написали у вайбер та запитали, чи буде вона їхати.

Водій повідомив, що представляє фірму Busfor, тож перевезення регулярні та «бусом», але для того, щоб замовити місце, необхідно оплатити за квиток онлайн. Він надіслав посилання, на яке відкрилася форма, де потрібно було вказати прізвище, ім’я, електронну пошту (на яку пришлють квиток) та номер телефону. Окрім цього, тут необхідно ввести дані платіжної картки для миттєвої оплати квитка. Посилання дійсно було з «Busfor».

Після виконаних інструкцій з картки дійсно списали суму, яка була вказана за квиток. А через секунду відразу списали всю іншу суму, яка була на картці. При чому, знімали гроші маленькими сумами: 499 грн, 200 грн. Очевидно, щоб банк не надсилав підтверджень для проведення транзакцій. Всього у дівчини списали 1200 гривень.

Після цього посилання стає неактивне, а номер – вимкнений.

Дівчина написала заяву в поліцію міста Рівного, однак сумнівається, що хтось шукатиме злодіїв. Каже, що хоче застерегти довірливих пасажирів від таких казусів.

Про пошуки собаки

У Луцьку шукають собаку породи кане-корсо. Тому, хто знайде, пропонують винагороду в сумі п'ять тисяч гривень. Про це на своїй сторінці у фейсбук пише власниця Ілона Грабовська.

Домашній улюбленець зник ще 28 грудня, проте його досі не вдалося знайти. 

«Цілими днями і навіть ночами продовжуємо пошуки, і ніяк не можемо знайти. Можливо, хтось буде бачити, я вас слізно прошу, пишіть відразу, ми реагуємо моментально. Дякую всім тим, хто чекає новин про знаходження, я дуже сподіваюсь, що все так і буде. Світ не без добрих людей», – йдеться у дописі.

Зазначається, що собака – у червоному ошийнику.

Інші цікаві та важливі новини:

Надрукувати
мітки:
коментарів