Поділитись:

Столицю Казахстану не можуть покинути 116 українців

Неділя, 09 січня 2022, 18:18

У МЗС України надали оновлену інформації стосовно ситуації з українцями, які через скасовані авіарейси не можуть залишити Казахстан.

Про це йдеться у коментарі речника МЗС Олега Ніколенка «Європейській правді».

Зараз найбільша кількість таких українців в Алмати – 116. Міжнародний аеропорт Алмати призупинив обслуговування цивільних літаків, оскільки використовується для військово-транспортної авіації держав-членів ОДКБ.

«Усі застряглі громадяни забезпечені тимчасовим житлом та продуктами харчування. Загроз їхньому життю чи безпеці немає. Посольство підтримує із усіма пасажирами постійний зв‘язок та інформуватиме їх про подальші кроки", - розповів Ніколенко.

За попередньою інформацією, 9 січня планується відновлення регулярних авіарейсів за маршрутом Нур-Сулатан - Київ.

За словами Ніколенка, МЗС України взаємодіє із урядами іноземних держав, громадяни яких також не можуть залишити територію Казахстану.

«Враховуючи триваючу силову операцію та складну безпекову ситуацію, зокрема в Алмати та Алматинській області, нині найбезпечнішим варіантом для українців є залишатися в місцях їхнього тимчасового проживання», - наголосив речник.

Міністр закордонних справ Дмитро Кулеба доручив дипломатам пропрацювати альтернативні шляхи виїзду українських громадян із Казахстану у разі істотних затримок відновлення регулярного авіасполучення. До цієї роботи долучилися усі українські посольства в регіоні.

Головною передумовою будь-яких подальших заходів є стабілізація безпекової ситуації.

За інформацією МЗС України, загиблих, постраждалих або затриманих українців під час масових заходів в Казахстані немає.

Нагадаємо, що за участь у заворушеннях у Казахстані затримали вже 5,8 тисячі людей, серед них є значна кількість іноземців.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ:

Надрукувати
мітки:
коментарів
10 серпня 2023
10 травня 2023
27 листопада 2022
21 листопада 2022
25 вересня 2022
22 вересня 2022
27 серпня 2022
15 серпня 2022
05 серпня 2022