Поділитись:

Вимагають визнати Крим російським: РФ поставила умову Казахстану

П'ятниця, 07 січня 2022, 08:40

Російська Федерація поставила умову Казахстану для направлення до країни військових. В обмін на допомогу Казахстану придушити протести в країні силами ОДКБ, Росія висунула низку умов. Зокрема, Нур-Султан має визнати окупований Крим російською територією.

Про це повідомляє турецьке видання Akit, пише ТСН.

Президент Касим-Жомарт Токаєв, виступаючи на національному каналі Habar 21, підтвердив, що попросив президентів країн-учасниць ОДКБ (Росія, Киргизстан, Таджикистан, Білорусь і Вірменія) допомогти навести порядок в країні.

«Я зустрічався з лідерами країн-учасниць Організації. Я попросив їх допомогти Казахстану подолати цю терористичну загрозу... Я чекаю швидких кроків для забезпечення безпеки», – сказав Токаєв у зверненні.

Після цієї заяви президента Токаєва, як пише Akit, Росія висунула певні умови, щоб допомогти Казахстану: визнання анексії Криму, повернення російській мові статусу другої офіційної, розміщення на території країни російський військових баз, а також надання автономії для російського населення Казахстану.

Як відомо, у Казахстані від 1 січня тривають протести. Формальним приводом стало збільшення цін на газ, влада країни частково пішла на поступки, але згодом ситуація змінилась. У ніч проти 5 січня протести переросли в сутички мітингарів і поліції, протягом дня в країні частково був відсутній Інтернет та зв'язок.

Пізніше президент Токаєв запровадив надзвичайний стан на всій території Казахстану і провів переговори з президентами РФ і Білорусі Путіним та Лукашенком. У ніч проти 6 січня він оголосив, що звернувся до голів держав ОДКБ (Організація Договору колективної безпеки — ред.) надати допомогу Казахстану в подоланні цієї терористичної загрози».

6 січня стало відомо, що до Казахстану відправлено «миротворців» від країн-учасниць Організації Договору про колективну безпеку (ОКДБ).

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ:

Надрукувати
мітки:
коментарів
09 квітня 2024
29 березня 2024
13 березня 2024
29 лютого 2024
24 лютого 2024
23 лютого 2024
10 лютого 2024
01 лютого 2024
27 січня 2024
26 січня 2024