Поділитись:

На Волині викрили цех з незаконної обробки бурштину (фото, відео)

Четвер, 06 січня 2022, 13:52

Волинянин облаштував цех з переробки бурштину, залучив до незаконного промислу трьох спільників і майже рік займався протиправною діяльністю.

Про це повідомив сектор комунікації поліції Волинської області на сайті ГУНП.

Слідством встановлено, що  період з січня по грудень 2021 року волинянин організував і налагодив злочинну діяльність шляхом облаштування приміщення, співвласником якого він є, під цех з переробки бурштину у сировину, з метою подальшого його збуту на території Волинської області та за межі України. Для цього він залучив ще трьох спільників, які погодились на незаконний промисел.

Організована злочинна група незаконно роздобувала, переробляла, зберігала, перевозила та збувала бурштин, законність походження якого не підтверджується відповідними документами.

Під час кількох санкціонованих обшуків у незаконно облаштованому цеху виявлено та вилучено близько 200 кг бурштину у сировині та декоративних елементах.

Нині чотирьом фігурантам, за процесуального керівництва обласної прокуратури, повідомлено про підозру у складі організованої злочинної групи. Вирішується питання обрання їм запобіжних заходів.

Підозри оголошені за ч. 3 ст. 28 та ч. 1 ст. 240-1 Кримінального Кодексу України.

Оперативний супровід у кримінальному провадженні здійснюється працівниками Управління стратегічних розслідувань у Волинській області.

Нагадаємо, наприкінці минулого року унікальний камінь бурштину вагою понад 5300 г було видобуто на родовищі Володимирець-Східний.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ:

Надрукувати
мітки:
коментарів