Поділитись:

Коронавірусна пандемія закінчиться в 2022, – глава ВООЗ

Субота, 01 січня 2022, 19:03
Коронавірусна пандемія закінчиться в 2022, – глава ВООЗ

Голова Всесвітньої організації охорони здоров'я (ВООЗ) заявив, що він оптимістично налаштований щодо того, що пандемія коронавірусу в 2022 році буде подолана - якщо країни світу співпрацюватимуть, щоб стримати її поширення.

Про це інформує BBC.

Доктор Тедрос Аданом Гебреєсус у своїй новорічній заяві застеріг від «вузького націоналізму та накопичення вакцин».

Цю заяву він зробив рівно через два роки після того, як ВООЗ вперше повідомила про випадки невідомого штаму пневмонії в Китаї.

За цей час у світі зареєстрували 287 мільйонів випадків Covid-19, а померло майже 5,5 мільйона людей.

У всьому світі люди відзначають новий рік, але святкування мають менші масштаби, і влада багатьох країн прагне запобігти великим скупченням людей.

Коронавірус залишається частиною повсякденного життя: хвороба, яка закрила кордони, розділила сім'ї та подекуди зробила неможливим вихід з дому без маски.

Однак попри це, промова очільника ВООЗ прозвучала оптимістично - він зазначив, що зараз є набагато більше засобів для лікування Covid-19.

Але він попередив, що нерівність у розподілі вакцин, яка триває досі, збільшує ризик еволюції вірусу.

«Вузький націоналізм і накопичення вакцин у деяких країнах підірвали рівність і створили ідеальні умови для появи штаму Омікрон, і чим довше триває нерівність, тим вище ризик того, що вірус еволюціонуватиме таким чином, який ми не можемо передбачити чи запобігти йому», – сказав він.

У своїй заяві д-р Гебреєсус також згадав про низький рівень вакцинації.

«Якщо ми покінчимо з нерівністю, ми покінчимо з пандемією», – додав він.

Хоча більшість населення в Європі та Америці отримала принаймні одну дозу вакцини, мети ВООЗ щодо 40% повного курсу щеплень у кожній країні до кінця 2021 року в більшості країн Африки досягти не вдалося.

Очільник ВООЗ раніше критикував заможні країни за те, що вони «прибрали до рук» світові запаси вакцин та повністю вакцинували більшу частину свого населення, тоді як інші досі чекають на перші дози.

ВООЗ поставила нову мету на 2022 рік: вакцинувати 70% людей у ​​всіх країнах до липня, щоб покласти край пандемії.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ:

Надрукувати
мітки:
коментарів
11 квітня 2024
28 березня 2024
20 березня 2024
13 березня 2024
21 лютого 2024
14 лютого 2024
13 лютого 2024
12 лютого 2024
30 січня 2024