Поділитись:

Мешканець Закарпаття коров'ячим гноєм прикрасив ялинки у дворі, щоб їх не крали (фото)

П'ятниця, 31 грудня 2021, 22:14

Мабуть, ніде у світі новорічні ялинки не мають такого екзотичного вбрання, як у пенсіонера зі села Нараєва на Бережанщині Віктора Свищо (уродженця с.Великі Ком'яти, що на Виноградівщині – ред.). Кількадесят хвойних деревець, які ростуть по периметру його городу, господар у ці передноворічні дні нарядив… гноєм, скропив коров’яком. Ще й побризкав по них вапном.

Про це пише Голос Карпат.

Два роки тому перед зимовими святами якісь лиходії вкрали з обійстя пана Віктора дві голубі і три звичайні ялинки, кілька кущів. Ґазда тяжко пережив цю крадіжку. А згодом придумав, як відбити у злодіїв охоту до своєї власності – обробив їх смердючою гноївкою, замість гірлянд на гілки почепив шматки коров’ячого лайна. Такі контрзаходи подіяли. Ніякий крадій не захоче нести додому ялинку, від якої несе фермою – бо засмердить всю хату. А, з іншого боку, органічне добриво з хліва підживить деревця. Коли свята минуться, дощі змиють гній і гноївку – і ялинки знову, як мовиться, матимуть «товарний вигляд».

 

До виходу на пенсію пан Віктор працював на різних керівних посадах у Бережанському держлісгоспі. Не може без лісу і тепер, коли перебуває на заслуженому відпочинку. Часто гуляє по лісистих околицях Нараєва, фотографує рідну природу, знімки викладає у соцмережі. Щоб відчувати близьку присутність лісу, біля хати посадив майже 40 звичайних ялин, чотири – голубих, а також модрини, сосни, туї, різні кущі. Від крадіїв рятує їх у такий нетрадиційний спосіб. Цього разу для відлякування зловмисників використав три тачки гною-гноївки і відро вапна.

А взагалі-то Віктор Свищо – людина не сердита, а доброзичлива, активний громадський діяч, багато подорожує. Запропонував і втілив багато цікавих ідей для впорядкування Нараєва. Через Фейсбук щодня запрошує до себе односельців попити смачної кави.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ:

 

 

Надрукувати
мітки:
коментарів