Поділитись:

Месенджер Telegram випустив оновлення: що змінилося

П'ятниця, 31 грудня 2021, 03:29

Месенджер Telegram випустив оновлення, яке зокрема дозволяє ставити лайки та інші реакції до постів, додає функцію автоматичного перекладу повідомлень та QR-коди з унікальним оформленням.

Про це йдеться у повідомленні Telegram, пише hromadske.

Так, щоб поставити швидку реакцію у новій версії Telegram, треба двічі натиснути на повідомлення. Емодзі можна вибирати самому в налаштуваннях. Щоб вибрати інші, треба натиснути на повідомлення один раз на Android або затиснути на iOS.

У компанії вважають, що такі реакції дозволять «швидко висловити свою думку, не надсилаючи зайвих повідомлень».

Переклад повідомлень

Telegram додав можливість прямо у додатку перекласти своєю мовою будь-яке повідомлення. Її можна ввімкнути у розділі «Налаштування – Мова». 

Щоб перекласти повідомлення, треба натиснути на нього (для iOS: затиснути пальцем) і вибрати «Перекласти». Для цього на пристрої має бути встановлена ​​iOS 15+ або будь-яка версія Android. Список доступних мов залежить від операційної системи телефона.

QR-коди з оформленням

Тепер можна створити та власноруч оформити QR-код для переходу в будь-які групи, канали, боти чи профілі користувачів, у яких є публічне посилання.

Щоб створити QR-код, треба натиснути на нову іконку поруч із публічним посиланням у профілі користувача або чату та вибрати відповідні кольори та візерунок. Після цього код можна зберегти, надрукувати, надіслати через Telegram або в інші програми.

QR-код для власного публічного посилання можна створити в Налаштуваннях.

Прихований текст

Тепер у додатку можна виділити частину набраного повідомлення та застосувати форматування «Прихований». Такий текст не показуватиметься ні в повідомленнях, ні у списку чатів та оповіщення. Щоб переглянути прихований текст, треба торкнутися його.

Таку функції радять застосовувати, наприклад, щоб обговорювати новинки кіноіндустрії, не побоюючись передчасного розкриття інтриги.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ:

 

 

Надрукувати
мітки:
коментарів