Поділитись:

Майже 20 років засвічував головні ялинки міста: розмова з луцьким Святим Миколаєм (відео)

Четвер, 30 грудня 2021, 17:10

Актор Волинського академічного обласного драмтеатру Олександр Якимчук, який упродовж багатьох років виконує ролі новорічних персонажів, цьогоріч вперше за останні роки не був у ролі  Святого Миколая на засвіченні головної ялинки Луцька.  

Про це він повідомив у програмі «По дорозі» на 12 каналі 28 грудня.

Актор розповів глядачам про свої найпам’ятніші ролі.

«Перший раз я, по-моєму, зіграв Діда Мороза, будучи в класі 8-му чи 9-му. Мене просто вибрали у школі, надягнули костюма, і я вже тоді намагався по 5 ранків грати. Потім, коли прийшов у театр, мені знов трапилася ця роль. Я запалював усі новорічні ялинки років 20 підряд, будучи Дідом Морозом. Потім, коли прийшла, скажімо так, мода на Святого Миколая, я почав грати Святого Миколая», – пригадав артист.

За його словами, люди, зокрема діти, по-різному сприймали його у ролях новорічних персонажів.

«Колись ми у театрі мали такий досвід. Вирішили відмовитися від послуг Діда Мороза і передати ці функції Святому Миколаю. Діти гарно сприймали Святого Миколая, а в кінці питали: «А де Дід Мороз?». Адже вони звикли до нього. Тепер ми намагаємося поділити ці функції: Святий Миколай, Дід Мороз, Санта Клаус», – каже Олександр Якимчук.

Зазначає, ролі по-різному вдавалися: іноді без підготовки все виходило чудово, а бувало, що навіть тривала підготовка не рятувала від творчого провалу.

«Мій товариш відкрив невеличке кафе в Луцьку і, попросив прийти розважити людей. Я підготував купу костюмів, заготовок, інструментів і прийшов до них Дідом Морозом. А це були 90-ті роки, почалося віялове відключення електроенергії. Коли я прийшов в це кафе – відключилася вся електроенергія. Там мав працювати якийсь оркестр, щось мали грати, співати – нема. І от я один Дід Мороз у повній темряві. Правда, поставили якісь свічечки. Приготував великий сценарій. Але обставини склалися так, що це був найважчий мій Новий рік. 3 години я відпрацював, як у пеклі.

А одного разу я сиджу вдома із сім’єю, відпочиваю, готуємося до зустрічі Нового року. Дзвонить мій кум і каже: «Саша, я в Ковелі застряг. Я взяв халтуру в кафе і вже взяв завдаток, а не можу доїхати до Луцька. Будь ласка, врятуй. У підсобці весь реквізит, костюми». Я взяв сина, дочку – прийшли в те кафе. Знайшли якийсь там костюм, синові одягли на голову чорну панчоху – це був африканський Дід Мороз. Без ніякого сценарію. Публіка була в захваті! Це був найкращий Новий рік, який я провів за своє життя. Це був такий успіх! Нас не відпускали до 4-ї години ранку, і ми не хотіли йти до 4-ї години ранку», – пригадав Олександр Якимчук.

Артист каже, що традиційно упродовж багатьох років виконував роль Святого Миколая на засвіченні головної ялинки Луцька.

«У минулому році я ще засвічував головну ялинку міста. Це вже стало традицією. А в цьому році я просто захворів. Боязнь коронавірусу, щоб не заразити себе, інших людей… Я просто побоявся вийти на свіже повітря», – розповів актор.

«Був інший Святий Миколай. І слава Богу! Молодь росте. Їм треба уже завойовувати оцей простір, який колись був наш. Це не прерогатива одного покоління, одних акторів. Молодь має розвиватися і йти далі», – додав він.

 

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ:
 
  •  
Надрукувати
мітки:
коментарів