Поділитись:

У Підгайцівській громаді 10 категорій дітей матимуть пільги на харчування у школах і дитсадках (фото, відео)

Вівторок, 28 грудня 2021, 12:50
У Підгайцівській громаді 10 категорій дітей матимуть пільги на харчування у школах і дитсадках (фото, відео)

фото ілюстративне

З нового року в освітніх закладах Підгайцівської громади впровадять оновлене меню, згідно зі стандартами, які пропагує у шкільному харчуванні Євген Клопотенко і Міністерство освіти та науки України. Разом із тим оновили й ціни на харчування у закладах освіти – у 2022 році вартість порції зросте на 5 гривень.

Про це інформують в Підгайцівській громаді.

Заступник Підгайцівського сільського голови Валентин Приходько розповів, що попри те, що собівартість порції збільшиться до 90 гривень – сюди входить вартість продуктів, заробітні плати кухарям та оплата комунальних платежів – депутатський корпус сільради вирішив частину витрат компенсувати із бюджету Підгайцівської сільської ради. Батьківська плата включає лише частину витрат на продукти харчування.

У Підгайцівській громаді 10 категорій дітей матимуть пільги на харчування у школах і дитсадках (фото, відео) 

У Підгайцівській громаді 10 категорій дітей матимуть пільги на харчування у школах і дитсадках (фото, відео) 

Тож батькам дошкільнят із січня 2022 року за триразове харчування потрібно буде сплачувати 25 грн за один день, тобто 50 % від загальної вартості.

Батькам учнів початкової школи (1-4 класи) за один день – 25 гривень.

Батькам учнів 5-11 класів – 30 гривень.

Коштом бюджету Підгайцівської сільської ради харчуватимуться діти із пільгових категорій:

  • дітей-сиріт;
  • дітей, позбавлених батьківського піклування;
  • дітей з особливими освітніми потребами, які навчаються у спеціальних та інклюзивних класах (групах);
  • дітей з інвалідністю у закладах загальної  середньої та дошкільної освіти;
  • діти із сімей, які отримують допомогу відповідно до Закону України «Про державну соціальну допомогу малозабезпеченим сім’ям»;
  • дітей закладів дошкільної освіти та учнів загальноосвітньої середньої освіти, які переміщуються з тимчасово окупованої території України та з районів проведення антитерористичної операції на територію Підгайцівської сільської ради;
  • дітей із сімей учасників антитерористичної операції та учасників бойових дій;
  • дітей, батьки яких перебувають (перебували, загинули, померли, а також безвісти відсутні) в зоні АТО/ОСС;
  • дітей закладів  загальної середньої та дошкільної освіти, які мають статус дитини, яка постраждала внаслідок воєнних дій і збройних конфліктів, або з числа  внутрішньо переміщених осіб;
  • дітей, які опинилися в складних життєвих обставинах (визначені рішенням виконавчого комітету Підгайцівської сільської ради за поданням  служби у справах дітей).

Разом з тим, депутати врахували у своєму рішенні відповідальність батьків за несвоєчасну оплату послуг харчування та затримку з оплатою за харчування на 2 місяці.

Згідно зі статутом закладу дошкільної освіти, адміністрація закладу має попередити батьків про можливе відрахування дитини у зв’язку із заборгованістю за харчування. У відділі освіти, культури, молоді та спорту Підгайцівської сільської ради наголосили, що мова йде про платоспроможні сім’ї, за дітей із пільгових категорій оплачуватиме сільська рада.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ:

Надрукувати
мітки:
коментарів