Поділитись:

Найбільший в історії: NASA запустило телескоп у космос (відео)

Неділя, 26 грудня 2021, 06:31

Національне управління з аеронавтики та дослідження космічного простору (NASA) запустило у космос орбітальний телескоп James Webb, який є найбільшою орбітальною обсерваторією у світі.

Трансляцію запуску можна спостерігати на YouTube-каналі NASA, яке здійснило місію за підтримки Європейського космічного агентства (ESA) та Канадського космічного агентства (CSA), пише Суспільне.

James Webb запустили з космодрому Куру, що у Французькій Гвіані, за допомогою ракети-носія Ariane-5, яку розробила європейська приватна компанія Arianespace. Цей космічний телескоп є найпотужнішим з усіх апаратів цього класу та має стати наступником телескопу Hubble.

Очікується, що він працюватиме протягом 5-10 років та перебуватиме на гало-орбіті біля другої точки Лагранжа у системі Сонце – Земля. Досягнувши наміченої орбіти, James Webb розпочне дослідження космосу для пошуку причин формування Всесвіту та ознак потенційного життя на тисячах екзопланет, виявлених вченими. Апарат працює на принципі інфрачервоного випромінювання, що дає змогу дослідити об’єкти зі слабким освітленням, а також віддалені планети та зірки, які не могла відстежити оптика Hubbl.

Перші наукові спостереження очікуються через пів року після запуску телескопа.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ:

Надрукувати
мітки:
коментарів