Поділитись:

Вперше в історії: космічний апарат NASA торкнувся Сонця (відео)

Четвер, 16 грудня 2021, 06:34
Вперше в історії: космічний апарат NASA торкнувся Сонця (відео)

Сонячний зонд NASA Parker пролетів через верхні шари атмосфери Сонця – корону – і взяв там зразки частинок і магнітного поля. Це було вперше в історії, коли космічний апарат торкнувся Сонця.

Про це повідомили у NASA, пише Суспільне.

«Нова віха знаменує собою один великий крок для Parker Solar Probe і гігантський стрибок для науки», – йдеться у повідомленні космічного агентства.

Так само як політ на Місяць дозволив вченим зрозуміти, як утворився супутник Землі, дотик до самого матеріалу, з якого складається Сонце, допоможе вченим знайти важливу інформацію про найближчу зірку та її вплив на Сонячну систему, відзначив Томас Зурбухен, заступник адміністратора Директорату наукових місій у штаб-квартирі NASA у Вашингтоні.

Перший проліт через корону тривав кілька годин, розповіли у NASA. У рамках місії заплановані й інші перельоти. Parker продовжить обертатися навколо Сонця і спробує максимально наблизитися на майже 4 млн миль до його поверхні.

Parker Solar Probe запустили у 2018 році, щоб досліджувати таємниці Сонця. Він наблизився до Сонця ближче, ніж будь-який космічний корабель раніше.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ:

Надрукувати
мітки:
коментарів