Живий спогад про дім: на станції «Вернадський» встановлять артінсталяцію у вигляді української хати (фото)

Субота, 25 грудня 2021, 06:34

На українській антарктичній станції «Академік Вернадський» встановлять артінсталяцію «Дім. Спогади». Проєкт розробила світова архітектурна студія balbek bureau, його реалізацією мають зайнятися у січні 2022 року.

Про проєкт йдеться на сайті студії.

Інсталяцію мають встановити навколо виведеного з експлуатації паливного бака, який розміщений на вході в станцію й потрапляє на більшість туристичних фотографій.

 

Навколо нього почнуть будівництво за прикладом традиційної української хати. За задумом архітекторів, інсталяція має нагадувати ескіз олівцем – наче хтось згадує свій будинок і робить замальовку з пам'яті.

Команда поставила перед собою завдання перетворити старий паливний бак на «привабливий для туристів об'єкт, який органічно впишеться в антарктичні краєвиди».

«Для наших дослідників  це живий спогад про дім. Для туристів  можливість познайомитися з Україною через рідний для нас, але не банальний візуальний образ», – йдеться у повідомленні.

 

Також у бюро зазначають, що навколо будинку можна буде прогулятися та побачити цікавинки про Україну. Зокрема, на стінах баку хочуть розмістити борди з фактами про країну та станцію, а також символічними предметами на кшталт грудки чорнозему чи фрагменту вишиванки.

Виготовленням конструкції займеться українське конструкторське бюро «Майстерня Чудес».

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: