Поділитись:

Побиття ромами атовця: у Волиньраді обурені позовом до селищного голови

П'ятниця, 24 грудня 2021, 10:48
Побиття ромами атовця: у Волиньраді обурені позовом до селищного голови

Депутат Волинської обласної ради Юрій Харченко вимагає звіту від регіональної представниці Уповноваженого Верховної Ради України з прав людини у Волинській області Любові Сітовської через побиття ромами учасників АТО.

Про це Юрій Харченко заявив під час чергової сесії Волинської обласної ради 24 грудня.

Депутат нагадав, що в жовтні 2021 року у Торчинській громаді група нетверезих молодиків побила ветерана АТО на зупинці. Після цього інциденту голова селищної територіальної громади опублікував відеозвернення, у якому попросив поліцію вжити заходів щодо нападників та повідомив їхнє місце проживання.

«Після цього учасники АТО знайшли нападників і змусили їх привселюдно вибачитися», – зазначив Юрій Харченко.

Однак, історія отримала продовження. Регіональна представниця Уповноваженого Верховної Ради України з прав людини у Волинській області Любов Ситовську подала селищного голову до суду. Уповноважена зауважила, що відбулося розголошення персональних даних нападників, що призвело до того, що вони були змушені змінити місце проживання. Депутат облради розповів, що суд оштрафував голову громади.

Юрій Харченко наголосив, що, на його думку, громадянство України – це поділяння цінностей держави, незалежно від того, якої національності громадянин. Тому національність нападників не має жодного значення. Тож депутат заявив, що йому не зрозуміла позиція Уповноваженої, яка подала до суду селищного голову. Відтак Юрій Харченко попросив депутатів та керівництво обласної ради запросити Любов Сітовську на наступну сесію для звіту. 

«Що для неї є пріоритетом: захист тих, хто захищає Україну зі зброєю у руках, чи тих, хто на них п'яними групами нападає», – цікавить депутата Юрія Харченка.

Нагадаємо, що голову Торчинської селищної ради Юрія Кревського суд оштрафував на 5,1 тисячі гривень за розголошення персональних даних ромської сім’ї.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ:

 

 

Надрукувати
мітки:
коментарів
10 квітня 2024
20 березня 2024
08 березня 2024
04 березня 2024
03 березня 2024
13 лютого 2024
29 січня 2024
25 січня 2024
02 січня 2024
01 січня 2024