Поділитись:

Головне у Луцьку: підсумки тижня

Неділя, 19 грудня 2021, 21:00
Головне у Луцьку: підсумки тижня

Редакція інформаційного агентства «Конкурент» підібрала для своїх читачів найцікавіші та найважливіші новини Луцька і Волині тижня, що минає:

Про поведінку в суді 16-річного винуватця ДТП

Суд щодо обрання запобіжного захожу 16-річному винуватцю резонансної аварії у Луцьку Дмитру Рудюку відбувся у вівторок, 14 грудня. 

На суд прийшли потерпілі та їх родичі, сам винуватець аварії і його мама, а також представники ЗМІ. 

Протягом всього засідання Дмитро Рудюк ховав обличчя від камер журналістів за маскою і під капюшоном. Говорити з представниками ЗМІ він відмовлявся, і відповідав тільки на питання судді. Зокрема, суддя попросив розповісти, як його затримували. 

«Я зовсім не помню. Тільки пам'ятаю, вже коли лежав біля машини і мене хтось ногами бив. В мене синяки не від ДТП», – сказав хлопець судді. 

На питання присутніх, чи шкодує він про скоєне, підсудний відмовився відповідати. 

«Я нічого не буду говорити. Я сказав, що нічого говорити не буду. Бо не хочу. Ще якісь причини треба?», – заявив підліток.

Про «Андріївські збитки»

У селі на Волині невідомі закинули декілька возів на дах зупинки громадського транспорту. Подія сталася в селі Лемешів Луцького району.

Вози на даху зупинки – наслідки традиційних Андріївських хлопчачих збитків. Позаяк вчора, 13 грудня, християни східного обряду відзначали День Андрія Первозваного (Калиту).

Крім возів на даху на світлині можна зауважити й чиюсь хвіртку.

Головне у Луцьку: підсумки тижня

Про вершника

В обласному центрі Волині помітили вершника, який приїхав на коні до магазину. Відео опублікували на інстаграм-сторінці volynblog.

На записі видно, як кінь з вершником попрямував з проїжджої частини на вулиці Потебні у Луцьку до будинку № 48, де розташовані, зокрема, магазини «Щедрик» і «Fashion». Біля одного з них вершник спішився.

Про дитяче стоматвідділення

У Луцьку у четвер, 16 грудня, відкрили нове стоматологічне відділення на першому поверсі луцької міської дитячої поліклініки, що на проспекті Волі. І від сьогодні тут уже почали приймати дітей.

У ремонт і сучасне обладнання відділення з міського бюджету виділили 1,3 мільйона гривень. Відтак відділення працюватиме у дві зміни, забезпечуючи надання кваліфікованої стоматологічної допомоги дітям. Сім днів на тиждень і навіть на всі свята тут надаватимуть й ургентну допомогу.

«Ми вклали сюди душу, хотіли, щоб було гарно, комфортно, приємно», – розповіла головна лікарка КП «Луцька міська дитяча поліклініка» Оксана Лєщинська.

Раніше приміщення було в оренді, тому довелося зробити ремонт. Художньо оформила відділення вчителька образотворчого мистецтва Боратинської школи Оксана Гуркіна.

Інші цікаві та важливі новини тижня:

Надрукувати
мітки:
коментарів