Поділитись:

Що зміниться для мешканців Володимира через перейменування міста

Автор: Міла Роспопа |
Середа, 15 грудня 2021, 15:40
Що зміниться для мешканців Володимира через перейменування міста

Перші зміни після перейменування Володимира-Волинського у Володимир відбудуться на папері, запевняє мер. 

У коментарі журналістам сайту новин Луцька «Конкурент» очільник Володимира Ігор Пальонка розповів, які зміни слід очікувати мешканцям. 

За його словами, громаду поки не перейменовували, і вона надалі залишиться Володимир-Волинською. Мешканцям міста навмисно документи міняти не доведеться. Вже коли вони будуть щось заново оформлювати, у документи вноситимуть нову назву міста. 

«Як тільки вступить в силу постанова Верховної Ради, ми на всіх офіційних документах будемо писати Володимир-Волинська міська рада, місто Володимир. На бланках офіційних, змінюватимемо місце реєстрації громади, щоб було місто Володимир. І потім, потихеньку, якщо дозволятимуть погодні умови, будемо займатися в'їзними знаками. Тими габаритними, у вигляді монументів. Паралельно ведемо перемовини зі Службою автомобільних доріг, яка має замінити звичайні знаки», – каже Ігор Пальонка. 

Він додає, що жителям громади не потрібно буде змінювати паспорти та свідоцтва на право власності на нерухоме майно. 

«Якщо людина буде перереєстровуватися, наприклад, на іншу вулицю, у нас вже просто реєстратор вноситиме у документи назву міста Володимир. Якщо будуть якісь зміни з майном, тоді, на підставі рішення Верховної Ради реєстратор або нотаріус вноситиме ту назву, яка має бути», – наголошує очільник Володимира. 

За словами Ігоря Пальонки, змінювати документи доведеться місцевим підприємцям. Вони мають внести зміни у документи про місце своєї діяльності та замінити печатки. Раніше ця послуга коштувала в місті близько 500 гривень, але з початку грудня вартість послуги зросла. Дедлайнів, каже він, у підприємців нема, але мер радить зробити це швидше. 

Нагадаємо, 15 грудня перейменування міста підтримала Верховна Рада

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ:

Надрукувати
мітки:
коментарів
18 квітня 2024
10 квітня 2024
07 квітня 2024
05 квітня 2024
04 квітня 2024
03 квітня 2024
13:09
26 березня 2024
25 березня 2024
23 березня 2024
09 березня 2024
20:10