Поділитись:

Збій у додатку «Дія»: не витримав потоку охочих отримати «тисячу Зеленського»

Вівторок, 14 грудня 2021, 03:26
Збій у додатку «Дія»: не витримав потоку охочих отримати «тисячу Зеленського»

У перший день пілотного проєкту «єПідтримка», 13 грудня, в електронній системі охорони здоров'я (ЕСОЗ), до якої лікарі вносять дані про вакцинацію, проводилися технічні роботи, а систему «Дія» перевантажили банки. Через це неможливо згенерувати COVID-сертифікати у застосунку.

Про це Суспільному розповів заступник міністра цифрової трансформації Мстислав Банік.

«Склалося кілька обставин водночас, в тому числі через планові технічні роботи з боку електронного реєстру охорони здоров’я, також збільшенням потужності — підключення банків, усіх систем до "Дії", відбулося перевантаження системи», – зазначив заступник міністра.

Водночас за його словами, уже відбуваються ремонтні роботи та система згодом повноцінно запрацює.

«Прямо зараз, поки ми з вами спілкуємось, у нашому технічному чаті йдуть ці всі обговорення, слідкуємо за ситуацією. Треба розуміти, коли люди заходять в "Дію", збільшується навантаження, не скільки на саму систему "Дії", а на всі державні реєстри, в тому числі із документами, відповідно, таке масове навантаження спрацювало», – повідомив Банік.

«Ми повідомляли нашим користувачам, що сьогодні ми починаємо пілот, тестування, то краще пройти його заздалегідь, аніж зіштовхнутися з ним пізніше, але найближчим часом усе вже запрацює повноцінно», – підсумував заступник міністра цифрової трансформації.

13 грудня стартувала пілотна версія проєкту «єПідтримка», наразі користувачі не можуть згенерувати COVID-сертифікати. Після ідентифікації особи та підтвердження згоди для передавання даних з ЕСОЗ у «Дію», користувачі не можуть отримати сертифікати про вакцинацію.

Згодом у розділі «Послуги» зникла категорія «COVID-сертифікати». Перезавантаження застосунку та оновлення додатку ситуацію не змінюють. У Мінцифри обіцяють усунути технічні проблеми найближчим часом.

Станом на ранок 13 грудня Мінцифра повідомило про 1 035 225 віртуальних карт, які відкрили у рамках проєкту «єПідтримка». 1 348 137 користувачів записалися на бета-тестування послуги.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ:

Надрукувати
мітки:
коментарів