Поділитись:

Святкування, якого не було: про яких VIP-гостей ювілею не розповіли Єрмак і Зеленський (відео)

Четвер, 09 грудня 2021, 12:15
Святкування, якого не було: про яких VIP-гостей ювілею не розповіли Єрмак і Зеленський (відео)

Два тижні тому на «Українській правді» опублікували розслідування про те, як керівник Офісу президента Андрій Єрмак відсвяткував свій 50-річний ювілей разом з президентом Володимиром Зеленським та іншими гостями в державній резиденції в Карпатах. 

Після пояснень глави держави та керівника ОП з'явилася друга частина розслідування, з якої можна дізнатися, наскільки слова перших осіб держави відповідають дійсності і про кого з гостей президент не розповів.

У скандальному розслідуванні йшлося про те, як президент Володимир Зеленський та керівник його офісу Андрій Єрмак у п'ятницю вдень залишили Банкову ще до закінчення робочого дня і полетіли в Карпати до державної резиденції президента України Синьогора, де у неділю Андрій Єрмак мав відсвяткувати ювілей – 50 років. Діставалися вони туди гелікоптером ДСНС.

Зазвичай Офіс президента або президент на резонансні розслідування про себе реагують доволі однаково: все спростовують і звинувачують журналістів у публікації неправдивої інформації. Це легко зробити, дочекавшись публікації і побачивши докази, якими оперують журналісти. І що найважливіше – яких доказів не вистачає. 

«Тому того разу ми вирішили опублікувати не всю інформацію, не  всі докази одразу. Оприлюднили лише частину і чекали, поки всі сторони нададуть свої пояснення. І от зараз, коли і президент Зеленський і Андрій Єрмак сказали достатньо, ми публікуємо другу частину нашого розслідування, що мало суспільний резонанс, обговорювалося у медіа кілька днів та через яке змушені були виправдовуватися і ОП, і голова держави», – йдеться на «Українській правді».

З цього матеріалу ви зможете зробити висновки, наскільки слова перших осіб держави відповідають дійсності, у чому саме неправдивими виявилися пояснення, які Офіс президента надав одразу після виходу першого розслідування.

У цій частині розповідають про гостей ювілею Єрмака. 

З'ясувалося, що гостями були Карл Контрус, який має бізнес у Росії, й бізнес-партнер Ігоря Коломойського Тимур Міндіч.

Австрієць Карл Контрус, пише «Прямий», має бізнес в Австрії, Україні й Росії. 2015 року він відвідав відкриття фестивалю «Архітектурне кіно – 2015» в Москві.

«Бізнес у Карла Контруса не простий, а залізничний. Він є серед власників дніпропетровського заводу «Трансмаш». У Росії Карл Контрус фігурує серед засновників ТОВ «ППМТ». ТОВ «ППМТ», як і компанія Контруса в Україні, займається ремонтом залізничного транспорту. В Україні бізнес Контруса отримує державні замовлення та ремонтує українську залізницю, а в Росії – російську», – зазначили розслідувачі.

Ще одним гостем був бізнес-партнер Ігоря Коломойського, співвласник Студії «Квартал 95», товариш президента та Андрія Єрмака Тімур Міндіч з родиною.

«Ми надіслали запит в Офіс президента із питанням, чи були присутніми на святкуванні ювілею Андрія Єрмака в державній резиденції «Синьогора» бізнесмени Тімур Міндіч та Карл Контрус. В Офісі президента назвали наші питання некоректними та зазначили, що станом на сьогодні щодо поставлених нами запитань вже надана абсолютно вичерпна офіційна інформація», – розповіли журналісти.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ:

 

Надрукувати
мітки:
коментарів
27 квітня 2024
18 квітня 2024
06 квітня 2024
05 квітня 2024
30 березня 2024
29 березня 2024
22 березня 2024
09 березня 2024
07 березня 2024