Поділитись:

Луцький Центр реабілітації УБД допомагає людям без «корочки» (відео)

Середа, 08 грудня 2021, 21:48
Луцький Центр реабілітації УБД допомагає людям без «корочки» (відео)

У Луцьку вже 2 роки функціонує Центр реабілітації учасників бойових дій.

Про це у програмі «Прайм-Тайм» телеканалу «Конкурент TV» розповів Ігор Гнетньов медичний директор Центру.

На початку роботи там працювало 18 людей, але за цей час колектив поповнився і тепер складає – 60 медиків. Серед них кваліфіковані лікарі: реабілітологи, неврологи, травматологи, ортопеди, психолог, фізіотерапевт.

Директор зазначає, що всі працівники пройшли навчання, тренінги щодо специфіки роботи, адже реабілітаційні заходи це, передусім, своє обладнання, своя форма роботи.

Процес розвитку Центру триває, адже запит на послугу реабілітації є.  По-перше, війна ще не закінчилася і тих, хто повернувся з фронту стає більше. Проте, люди потребують реабілітаційних послуг не тільки після пораненння і захворювання, а й після посттравматичного стресового розладу.

«Ми в процесі розширення, тому що запит на послугу – є. Ми починали виключно для учасників бойових дій, але, з моєї точки зору, у війні зараз вся країна. Адже є той хто стріляє, той хто патрони подає, хто хліб пече, а хтось вдома чекає. Ділити на тих хто має «корочку» УБД чи немає було б неправильно», – зауважує Ігор Гнетньов. 

Директор Центру додає, що в процесі реформи Національна служба здоров'я країни оплачує реабілітаційні заходи для українця.   

Деталі – у відео.

Нагадаємо, що з 9 грудня нещеплені проти COVID-19 держслужбовці та соцпрацівники відстороняються від роботи.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ:

 

 

Надрукувати
мітки:
коментарів