Поділитись:

На Волині рибалок оштрафували на майже 6 тисяч гривень

Вівторок, 07 грудня 2021, 15:08
На Волині рибалок оштрафували на майже 6 тисяч гривень

фото ілюстративне

У період з 1 по 30 листопада державні інспектори Волинського рибпатруля здійснили 25 рибоохоронних рейдів, під час яких викрили 56 порушень природоохоронного законодавства. 

Про це повідомляє пресслужба Волинського рибоохоронного патруля.

З-поміж виявлених порушень дев’ять – грубі. Також складено 36 протоколів за ч. 3 ст. 85 КУпАП (порушення Правил рибальства), два – за ч. 1 ст. 88-1 КУпАП (незаконне придбання чи збут водних біоресурсів) та один – за ч. 1 ст. 85 КУпАП (продаж заборонених знарядь лову). Крім цього, оформлено вісім актів виявлення та вилучення безхазяйного майна.

«За даний період на порушників накладено 4658 грн штрафів, решту буде накладено судами, куди скеровано матеріали. Збитки, завдані рибному господарству України, склали 11 686 грн. Під час проведених рибоохоронних заходів державні інспектори вилучили 20 кг водних біоресурсів, з яких 13 кг – на ринках. Також вилучено 13 од. заборонених знарядь лову та ще 41 од. – за актами безхазяйного майна», – повідомив керівник Волинського рибоохоронного патруля Тарас Куньчик.

Крім цього, 12 адміністративних справ передали до судів для притягнення винних осіб до адміністративної відповідальності.

Для прикладу, 5 листопада під час рейду на оз. Сірче в Камінь-Каширському районі виявили двох громадян, які ловили рибу за допомогою двох сітних знарядь лову. Порушники встигли зловити рибу: плітка – 38 екз., карась сріблястий – 2 екз., лин – 1 екз., йорж – 5 екз., окунь – 7 екз., плоскирка – 3 екз., загальною вагою 4 кг. Сума збитків, завданих рибному господарству, склала 8 085 грн.

На викритих осіб оформили адміністративні протоколи за ч. 4 ст. 85 КУпАП. Матеріали справ передали в суд для притягнення порушників до відповідальності та відшкодування завданої шкоди. Знаряддя лову вилучили.

А 8 листопада завдяки зверненню небайдужого рибалки викрили грубі порушення рибальства на території ботанічної пам’ятки природи «Журавичівська». Двоє громадян ловили рибу п’ятьма сітними знаряддям лову. Порушники встигли впіймати 17 екз. окунів та 2 екз. щук, загальною вагою 3 кг. Шкода, заподіяна порушниками, склала 3 601 грн.

На осіб оформили адміністративні протоколи за ч. 4 ст. 85 КУпАП. Матеріали справ направили в суд для притягнення порушників до відповідальності та відшкодування завданої шкоди. Знаряддя лову вилучили.

Довідково:
З 1 листопада 2021 року на водоймах Волині триває осінньо-зимова заборона на лов водних біоресурсів у зимувальних ямах. Триватиме вона до початку весняно-літньої заборони на період нересту водних біоресурсів 2022 року. Крім цього, з 1 грудня 2021 р. встановлюється заборона вилов раків у річках та водоймах Волинської області. Дана заборона триватиме до 31 березня.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ:

 

Надрукувати
мітки:
коментарів