Поділитись:

На ринку в Горохові продавали карасів без документів (фото)

Вівторок, 23 листопада 2021, 17:09
На ринку в Горохові продавали карасів без документів (фото)

У період з 15 по 22 листопада на Волині зафіксували 17 порушень законодавства у сфері охорони водних біоресурсів. Інспектори склали 10 протоколів за ч. 3 ст. 85 КУпАП (порушення Правил рибальства), чотири – за ч. 4 ст. 85 КУпАП (риболовля з використанням заборонених знарядь), один – за ч. 1 ст. 88-1 КУпАП (незаконний збут водних біоресурсів). Оформили два акти виявлення та вилучення безхазяйного майна.

Про це повідомляє пресслужба Волинського рибоохоронного патруля.

«За даний період на порушників накладено 102 грн штрафів, решту буде накладено судами, куди скеровано матеріали. Збитки, завдані рибному господарству України, склали 8085 грн. Під час проведених рибоохоронних заходів державні інспектори вилучили 7 кг водних біоресурсів. Також вилучено 3 од. заборонених знарядь лову та ще 11 од. – за актами безхазяйного майна», – повідомив начальник Волинського рибоохоронного патруля.

Так, 18 жовтня під час рейду на водні об’єкти Горохівської територіальної громади викрили два грубі порушення Правил рибальства. Так, на водоймі с. Мирків двоє чоловіків ловили рибу сітним знаряддям лову.  На осіб оформили два протоколи про адміністративні правопорушення за ч. 4 с. 85 КУпАП, заборонене знаряддя вилучили. Матеріали справ направили до районного суду для притягнення правопорушників до відповідальності.

Того ж дня інспектори рибоохорони виявили незаконний продаж риби без дозвільних документів на ринку у м. Горохів – чоловік торгував карасями. Продавець не зміг надати документи, що підтверджують законність придбання та походження риби. На нього склали протокол за ст. 88-1 ч. 1 КУпАП. Матеріали справи готуються до передачі в суд для притягнення порушника до відповідальності.

На ринку в Горохові продавали карасів без документів (фото) 

20 листопада викрито три порушення правил рибальства – перевищення дозволених знарядь на озері у Нововолинську. На осіб оформили три протоколи про адміністративні правопорушення за ч. 3 ст. 85 КУпАП та наклали відповідні штрафні санкції.

Довідково:
З першого листопада 2021 року на водоймах Волині триває осінньо-зимова заборона на лов водних біоресурсів у зимувальних ямах. Триватиме вона до початку весняно-літньої заборони на період нересту водних біоресурсів 2022 року. Крім цього, з 1 грудня 2021 р. встановлюється заборона на вилов раків у річках та водоймах Волинської області. Дана заборона триватиме до 31 березня. 
ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: 
Надрукувати
мітки:
коментарів