Поділитись:

Вперше за 20 років змінять дизайн євро

Вівторок, 07 грудня 2021, 06:23
Вперше за 20 років змінять дизайн євро

Президентка Європейського центрального банку Крістін Лаґард вперше за 20 років існування банкноти оголосила про створення робочої групи з оновлення дизайну євро.

Про це повідомляє пресслужба ЄЦБ, пише Суспільне.

Банк спершу створить фокус-групи, які збиратимуть побажання щодо зміни дизайну євро з усієї Єврозони, зокрема і з боку урядів її країн-членів. Після цього короткий перелік побажань передадуть Управлінській раді ЄЦБ.

Сформує перелік дорадча група, членів якої пропонували центробанки країн Єврозони і яких призначив ЄЦБ. Вони мають досвід у природничих і соціальних науках, візуальному мистецтві й технологіях.

Розроблені варіанти оновленого дизайну євро потім передадуть на голосування громадськості. Остаточне рішення має ухвалити Управлінська рада Європейського центрального банку. ЄЦБ прогнозує, що нові євро почнуть друкувати вже у 2024 році.

«Банкноти євро нікуди не зникнуть. Вони – матеріальний і візуальний символ єдності Європи, особливо в кризові часи. Вони досі мають попит. Минуло 20 років, і настав час змінити вигляд наших банкнот, аби вони стали ближчими для європейців усіх поколінь і статусів», – заявила Крістін Лаґард.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ:

Надрукувати
мітки:
коментарів