Поділитись:

«Новорічні» 5 гривень: НБУ вводить в обіг монету «Рік Тигра»

Четвер, 25 листопада 2021, 23:21
«Новорічні» 5 гривень: НБУ вводить в обіг монету «Рік Тигра»

З 9 грудня Національний банк України вводить в обіг новорічну монету «Рік Тигра», присвячену одній із тварин 12-річного східного календаря.

Про це повідомила пресслужба НБУ.

«Монету номіналом 5 гривень виготовили з нейзильберу, категорія якості карбування - "спеціальний анциркулейтед", маса - 16,5 г, діаметр – 35 мм, тираж - 50 тис. штук, зокрема 20 тисяч у сувенірному пакунку. Гурт монети - рифлений», – ідеться у повідомленні.

На аверсі новорічної монети розміщені: малий державний герб України, праворуч від якого напис півколом Україна. На дзеркальному тлі по колу зображені 12 символів східного календаря, у центрі кола – стилізований годинник зі стрілкою, що вказує на тигра. Під стрілкою – 2022. Унизу ліворуч напис півколом 5 грн. На матовому тлі зображені стилізовані під українську витинанку символи кожної пори року: сніжинка, квітка, ягода, листок; логотип Банкнотно-монетного двору НБУ.

На реверсі монети зображений стилізований символ східного календаря 2022 року – тигр, якого оточують по колу стилізовані символи пір року: сніжинки, квітки, плоди, гілки.

Замовити монету у капсулах та у сувенірних пакунках можна буде онлайн з 25 листопада по 8 грудня. Також будуть доступні монети «Рік Тигра» з нейзильберу у сувенірних пакунках та капсулах по одній монеті кожного виду.

«Про дату початку продажу зазначених монет за онлайн-замовленнями у київському регіоні повідомлять додатково», – зазначили у НБУ.

Нові монети також можна буде придбати у «Ощадбанку».

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ:

Надрукувати
мітки:
коментарів