Поділитись:

У Швейцарії будуть легально використовувати капсули для добровільної евтаназії

Вівторок, 07 грудня 2021, 05:42
У Швейцарії будуть легально використовувати капсули для добровільної евтаназії

Капсула Sarco для добровільної евтаназії пройшла експертизу у Швейцарії, і тепер її можна використовувати на законних підставах.

Про це йдеться у висновках, отриманих організацією-розробником капсул Exit International, цитує швейцарське медіа Swissinfo, пише hromadske.ua.

За словами засновника Exit International доктора Філіпа Нічке, минулого року його компанія звернулася по консультацію щодо законності використання Sarco у Швейцарії для надання послуг з евтаназії. Фахівці провели юридичну експертизу, результат якої не виявив жодних проблем юридичного характеру.

Як повідомляє Нічке, капсулу для добровільної евтаназії створили на 3D-принтері. Її активізує зсередини людина, яка хоче померти. Апарат можна доставити у будь-яке місце, переконує доктор.

«Людина лягає всередину дуже зручної капсули. Їй ставлять низку запитань, і коли отримано відповідь, вона може натиснути кнопку всередині капсули, активувавши пристрій будь-якої миті», – розповідає науковець.

Капсула, за його словами, обладнана механізмом, який заповнює все всередині азотом, швидко знижуючи концентрацію кисню в повітрі до 1 відсотка. Людина почувається трохи дезорієнтованою і може відчути легку ейфорію, перш ніж знепритомніє.

Як повідомляє доктор Нічке, увесь процес займає близько 30 секунд, а смерть настає через гіпоксію та гіпокапнію – нестачу кисню та вуглекислого газу. Він зазначає, що людина під час цього не відчуватиме ні паніки, ні відчуття задухи.

Нічке додав, що наразі існує два прототипи Sarco, а третій уже створюють у Нідерландах. За його словами, якщо не виникнуть непередбачені складнощі, Sarco стане доступним для використання у Швейцарії вже наступного року.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ:

Надрукувати
мітки:
коментарів
15 лютого 2024
28 листопада 2023
16 листопада 2023
01 листопада 2023
08 жовтня 2023
29 вересня 2023
28 серпня 2023
28 липня 2023
30 червня 2023
14 травня 2023