Поділитись:

Наступ Росії на Україну: що писали про Україну в іноземних ЗМІ минулого тижня

Субота, 04 грудня 2021, 00:26
Наступ Росії на Україну: що писали про Україну в іноземних ЗМІ минулого тижня

Минулого тижня іноземні ЗМІ приділили Україні багато уваги. І це не дивно, адже найгучнішим резонансом, виявився можливий наступ Росії на Україну. Отож, іноземні джерела опублікували статті про те, що очікуються широкомасштабні військові наступи, про те, що Україна модернізує морський  флот,  побоюючись нової російської загрози та про зустріч міністрів закордонних справ країн НАТО.

Про це пише сайт новин Волині «Конкурент».

Так британське агентство новин Reuters пише, що міністр оборони України Олексій Резніков, посилаючись на дані розвідки,  заявив, що Росія зібрала біля кордонів України понад 94 тисячі військових, і, можливо, готується до військово наступу наприкінці січня. Також міністр уточнив, що Україна не зробить нічого, щоб спровокувати ситуацію, але готова дати відсіч, якщо Росія почне атаку.

Одна із провідних телерадіокомпаній світу CNN опублікувала статтю та репортаж про модернізацію українського флоту. Протягом тижнів держсекретар США Ентоні Блінкен висловлював дедалі більше занепокоєння з приводу військової активності Москви на українському кордоні. Але Україна має план спробувати утримати Москву від повного контролю над водоймою, яка з’єднує два найбільші порти України, Бердянськ і Маріуполь.  У вівторок CNN отримав ексклюзивний доступ до бази «Сехід» або «Схід», що будується. Відразу стало зрозуміло, що для того, щоб ця база була майже завершена, потрібно ще багато роботи. 

Натомість британська компанія телерадіомовлення, BBC пише про те, що Міністри закордонних справ країн НАТО зустрічаються у вівторок у Ризі в Латвії, щоб обговорити нарощування російських військ на кордоні з Україною та мігрантську кризу на кордоні Польщі з Білоруссю.

Прем'єр-міністр Польщі Матеуш Моравецький закликав НАТО надати більше допомоги в регіони та для країн, щоб усунути «дестабілізаційний» вплив лідерів Білорусі та Росії.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ:

Надрукувати
мітки:
коментарів