Поділитись:

Цукровий завод знову «коптить» мазутом: Луцькрада б'є на сполох (відео)

Середа, 01 грудня 2021, 11:30

(фото ілюстративне)

Цукровий завод знову забруднює атмосферне повітря у Луцьку своїми викидами. На підприємстві почали використовувати мазут замість газу.

Про це йшлося під час засідання виконавчого комітету Луцької міської ради 1 грудня.

Під час обговорення програми захисту навколишнього природного середовища на 2022-2025 роки, міський голова Луцька Ігор Поліщук зазначив, що відновилася проблема забруднення повітря викидами зі цукрового заводу.

«На жаль, контролюючі органи чомусь бездіють. Гнідавський цукровий завод знову почав забруднювати повітря своїми викидами. Вони почали палити мазутом. Чорний дим як йшов, так і йде», – зазначив міський голова.

Ігор Поліщук додав, що завод розташований за медами Луцької міської територіальної громади, тож міськрада не має на нього жодного впливу. Відтак мер міста звернувся до начальниці відділу екології Оксани Лисак із дорученням звернутися до відповідних контролюючих органів, адже до міськради продовжують надходити скарги жителів мікрорайону Вересневе. 

Нагадаємо, що жителі мікрорайонів Вересневого та ЛПЗ у Луцьку скаржаться на білий пил невідомого походження. За їхніми словами, осад, який у результаті залишається на поверхні автомобілів, неможливо ні вивести власноруч, ні відмити на автомийках.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ:

Надрукувати
мітки:
коментарів