Поділитись:

Головне у Луцьку: ТОП новин вівторка, 30 листопада

Вівторок, 30 листопада 2021, 21:00
Головне у Луцьку: ТОП новин вівторка, 30 листопада

Редакція інформаційного агентства «Конкурент» підібрала для своїх читачів найцікавіші та найважливіші новини Луцька і Волині за вівторок, 30 листопада.

Про сильний вітер

Державна служба з надзвичайних ситуацій, через погіршення погодних умов, у декількох областях України оголосила штормове попередження.

Зазначається, що такі погодні умови відповідають I («жовтому») рівню небезпеки. Згідно з даними Укргідрометцентру, штормове попередження діятиме в Житомирській, Рівненській, Волинській, Сумській, Львівській, Чернівецькій, Чернігівській, Київській, Тернопільській, Хмельницькій та Івано-Франківській областях.

Як зазначили в ДСНС, через сильний вітер станом на 7:30 ранку без електрики залишилися 179 населених пунктів у восьми областях України. Зокрема, на Волині – 7 населених пунктів.

Про нові обмеження

Раніше при «жовтому» рівні епіднебезпеки бізнес мав можливість обирати, чи дотримуватись встановлених обмежувальних протиепідемічних заходів щодо, наприклад, навантаження на площу чи кількості відвідувачів. Проте на сьогодні такої альтернативи немає. Посилені протиепідемічні заходи для «жовтого» рівня епіднебезпеки почнуть діяти з 6 грудня.

Про це під сьогодні час брифінгу у Волинській обласній державній адміністрації розповіла заступниця директора ДУ «Волинський обласний центр контролю та профілактики хвороб Міністерства охорони здоров’я України» Надія Костирка.

Вона зазначила, що громадські заклади та заклади культури, спортзали, ресторани можуть працювати за умови вакцинації всього персоналу принаймні однією дозою або при наявності негативного результату тесту чи сертифікату про одужання. Це правило буде стосуватися і відвідувачів цих закладів. 

Крім того, діятиме низка нових обмежень.

Про труп на смітнику

У ніч на вівторок, 30 листопада, у Луцьку на вулиці Чорновола замерз безхатько. Тіло чоловіка перехожі знайшли поблизу сміттєвих баків у дворі багатоповерхівки.

В поліції Волині розповіли, що повідомлення на лінію «102» надійшло близько 10 години 30 листопада. Нині на місці працює слідчо-оперативна група.

Тіло померлого буде скеровано на судмедекспертизу. Всі обставини встановлюють правоохоронці.

Інші цікаві та важливі новини:

Надрукувати
мітки:
коментарів