На «Ягодині» митники затримали два човнових мотори (фото)

Вівторок, 30 листопада 2021, 14:07

Волинські митники зупинили чоловіків, які намагались провезти через волинську митницю два двигуни до моторних човнів. 

Про це інформує фейсбук-сторінка Волинської митниці.

Громадяни ризикують втратити свої покупки для особистих потреб, перевищуючи встановлені законодавством ліміти в 50 кілограмів і 500 євро.

У таку ситуацію нещодавно потрапили двоє пасажирів рейсових автобусів у пункті пропуску «Ягодин».

Повертаючись до України з Польщі, один із чоловіків прихопив з собою двигун до човна Yamaha, другий – до човна Mercuri Marine.

На пропозицію заповнити декларації під час перетину кордону відповіли відмовою, начебто «нічого особливого не везуть». Ці двигуни були вживаними та переміщувались у багажному відділі без ознак приховування. Однак, двигун до Yamaha важив 99 кілограмів та коштував 53 тисячі гривень, а двигун до іншого човна вартістю 58 тисяч гривень важив 105 кілограмів.

Таким чином, щодо обох пасажирів складено протоколи про порушення митних правил.

Порушення полягають у незаявлені за встановленою формою точних та правдивих відомостей про товари, які підлягають обов’язковому декларуванню у випадку переміщення через митний кордон України.

Обов’язковість декларування, своєю чергою, пов’язана із вимогою податкового законодавства. Воно встановлює ліміти на звільнення від оподаткування для товарів, що ввозяться громадянами в багажі через автомобільні пункти пропуску. Сумарна фактурна вартість цього товару не повинна перевищувати еквіваленту 500 Євро, а його вага – не більше 50 кг.

Протоколи скеровані до суду, який і прийматиме остаточні рішення щодо відповідальності громадян. Санкція статті 742 Митного Кодексу передбачає за такі дії штраф і конфіскацію предмета правопорушення.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: