Moderna створить вакцину проти нового штаму коронавірусу

Неділя, 28 листопада 2021, 07:46

Фармацевтична компанія Moderna почала розробку вакцини, що здатна протистояти нещодавно виявленому південноафриканському штаму коронавірусу Omicron.

Як пише Укрінформ, про це повідомляється на вебсторінці компанії.

Як зазначається, компанія Moderna вже досліджує у клінічних умовах два полівалентних бустера-кандидата, що були розроблені в очікуванні мутацій, подібних до тих, які виникли у штамі Omicron. Результати експерименту прогнозуються впродовж найближчих тижнів.

Нещодавно виявлений новий штам вірусу включає мутації, що спостерігаються у штамі Delta, які, як вважають, збільшують трансмісивність, а також мутації, що спостерігаються у штамах Beta та Delta.Така комбінація мутацій становить значний потенційний ризик прискорення ослаблення природного та вакциноіндукованого імунітету від хвороби COVID-19.

Перший кандидат (мРНК-1273.211) включає декілька мутацій, присутніх у штамі Omicron, які також були присутні у Beta-штамі.

Другий полівалентний кандидат (мРНК-1273.213) включає багато мутацій, присутніх у штамі Omicron, які також були присутні у штамах Beta та Delta.

Нагадаємо, що на  ранок 27 листопада на Волині протягом попередньої доби зареєстровано 596 випадків захворювання на COVID-19.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: